Két jobbikos nem írta alá az LMP alkotmánybírósági beadványát CEU-ügyben

POLITIKA
2017 április 21., 09:04
comments 186
Hegedűs Lorántné Jobbikos képviselő felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. február 20-án.
photo_camera Budapest, 2017. február 20...Hegedûs Lorántné Jobbikos képviselõ felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. február 20-án...MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az LMP nevében Hadházy Ákos és Szél Bernadett társelnökök és Ungár Péter elnökségi tag sajtótájékoztatón jelentették be, hogy leadták a szükséges aláírásokat: miután az MSZP mellett a Jobbik is úgy döntött, támogatja a Lex CEU alkotmánybírósági vizsgálatát, összejött a törvényben előírt parlamenti képviselők negyede, így a testület elé kerül az ügy. 

A nagy kérdés az volt, hogy a Jobbik támogatja-e a javaslatot, mert a párt láthatóan megosztott a kérdésben. Támadnák a kormányt oktatás ügyében, ideológiai alapon viszont szemben állnak a CEU-val. Toroczkai László alelnök egyenesen sóval hintenébe az egyetem helyét. Végül a javaslat támogatása mellett döntött a pártvezetés, és egységes kiállást ígértek. 

Megszereztük az aláírási íveket, ezen viszont az látszik, hogy végül két jobbikos inkább mégsem adta nevét a tervezethez. Nem meglepő módon két olyan politikus neve hiányzik az ívről - Dúró Dóra és Hegedűs Lórántné - akik a párt radikálisabb szárnyához sorolhatóak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.