Dr. Király Miklós: „Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért!”

politika
2017 április 22., 05:14
comments 340

A héten dr. Király Miklós, az ELTE jogi karának tanszékvezetője, Orbán Viktor egykori híve a CEU elleni hadjárat értelmetlenségéről, a felsőoktatás súlyos gondjairól és az orbáni politizálás katasztrofális eredményeiről írt részletes levelet

photo_camera Király Miklós dékán (ELTE ÁJK) az Alaptörvény hatályba lépése alkalmából az egyetem által rendezett nemzetközi konferencián 2012. januárjában

És miután azóta új szintre lépett a kormány EU- és értelmiségellenes retorikája, Király újabb írást tett ki a Facebookra, amiben felszólal az értelmetlen és káros nemzeti konzultáció, illetve a Brüsszel-ellenes hergelés ellen:

„Aggódó Levél Barátaimhoz
Sajnos egyre több hír érkezik arról, hogy az »Állítsuk meg Brüsszelt« kampány és nemzeti konzultáció pusztító hatással van Magyarország megítélésére az Európai Unióban, és ma még nehezen felmérhető diplomáciai károkat okoz.
A kérdőív állításai és válaszai többségükben megtévesztőek, bántó féligazságokra vagy hamis állításokra épülnek. Ráadásul megszövegezőjük azt feltételezi, hogy elemi ismeretekkel sem rendelkezünk az Európai Unió céljairól, működéséről és értékeiről. Ez méltatlan!
A nemzeti érdekeket barbarizmus nélkül is lehet védeni! Sőt, sokkal jobban és hatékonyabban, mint így!
Hogyan tudjuk ezek után képviselni a magyar ügyeket külföldön?
Számíthatunk-e majd az Unió támogatására és jóindulatára a határokon kívül élő magyarság sok gondjának-bajának orvoslásában?

Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért! Aki erről családját és barátait is meggyőzi, még sokkal többet!

Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását itthon és Magyarországét külföldön!
Király Miklós”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.