Dr. Király Miklós: „Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért!”

2017 április 22., szombat 5:14
341

A héten dr. Király Miklós, az ELTE jogi karának tanszékvezetője, Orbán Viktor egykori híve a CEU elleni hadjárat értelmetlenségéről, a felsőoktatás súlyos gondjairól és az orbáni politizálás katasztrofális eredményeiről írt részletes levelet

Király Miklós dékán (ELTE ÁJK) az Alaptörvény hatályba lépése alkalmából az egyetem által rendezett nemzetközi konferencián 2012. januárjában Fotó: ELTE ÁJK

És miután azóta új szintre lépett a kormány EU- és értelmiségellenes retorikája, Király újabb írást tett ki a Facebookra, amiben felszólal az értelmetlen és káros nemzeti konzultáció, illetve a Brüsszel-ellenes hergelés ellen:

„Aggódó Levél Barátaimhoz
Sajnos egyre több hír érkezik arról, hogy az »Állítsuk meg Brüsszelt« kampány és nemzeti konzultáció pusztító hatással van Magyarország megítélésére az Európai Unióban, és ma még nehezen felmérhető diplomáciai károkat okoz.
A kérdőív állításai és válaszai többségükben megtévesztőek, bántó féligazságokra vagy hamis állításokra épülnek. Ráadásul megszövegezőjük azt feltételezi, hogy elemi ismeretekkel sem rendelkezünk az Európai Unió céljairól, működéséről és értékeiről. Ez méltatlan!
A nemzeti érdekeket barbarizmus nélkül is lehet védeni! Sőt, sokkal jobban és hatékonyabban, mint így!
Hogyan tudjuk ezek után képviselni a magyar ügyeket külföldön?
Számíthatunk-e majd az Unió támogatására és jóindulatára a határokon kívül élő magyarság sok gondjának-bajának orvoslásában?

Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért! Aki erről családját és barátait is meggyőzi, még sokkal többet!

Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását itthon és Magyarországét külföldön!
Király Miklós”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt