Az amerikai nagykövetség szerint „színtiszta fikció”, amit Nógrádi György beszél

POLITIKA
2017 április 23., 16:51
comments 193

Nógrádi György 11 napja egy dombóvári fórumon azt mondta, hogy

„Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet.”

A dolog nagy port kavart, még Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár is kénytelen volt hamisnak bélyegezni a kormányoldal által korábban szívesen hivatkozott Nógrádi szavait. Az államtitkár szerint ugyan folyamatosak a Magyarországgal szembeni külföldi befolyásolási kísérletek, de az, amit Nógrádi állít, nem történt meg.

Az RTL Híradójának kérdéseire reagált az amerikai nagykövetség is, akik szerint

„színtiszta fikció”, amit Nógrádi állít.

Korábban egyébként Matolcsy György MNB-elnök is kormányellenes puccskísérletről beszélt a parlamentben, és azzal vádolta egy NATO-szövetséges ország (a leírása alapján az Egyesült Államok) kormányát, hogy a brókerbotrány idején „a jegybankot akarta felhasználni arra, hogy megbuktassa a magyar kormányt”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt