Az amerikai nagykövetség szerint „színtiszta fikció”, amit Nógrádi György beszél

POLITIKA
2017 április 23., 16:51
comments 193

Nógrádi György 11 napja egy dombóvári fórumon azt mondta, hogy

„Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet.”

link Forrás

A dolog nagy port kavart, még Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár is kénytelen volt hamisnak bélyegezni a kormányoldal által korábban szívesen hivatkozott Nógrádi szavait. Az államtitkár szerint ugyan folyamatosak a Magyarországgal szembeni külföldi befolyásolási kísérletek, de az, amit Nógrádi állít, nem történt meg.

Az RTL Híradójának kérdéseire reagált az amerikai nagykövetség is, akik szerint

„színtiszta fikció”, amit Nógrádi állít.

Korábban egyébként Matolcsy György MNB-elnök is kormányellenes puccskísérletről beszélt a parlamentben, és azzal vádolta egy NATO-szövetséges ország (a leírása alapján az Egyesült Államok) kormányát, hogy a brókerbotrány idején „a jegybankot akarta felhasználni arra, hogy megbuktassa a magyar kormányt”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.