Kövér László átsiklott a lex CEU visszavonásáról szóló törvény felett

POLITIKA
2017 április 24., 08:30
comments 198

Április 13-án szocialista képviselők benyújtottak a parlamentnek egy törvényjavaslatot, „a Lex CEU eltörléséért” címmel. Arról szól, hogy vonja vissza a parlament azt a törvényt, ami teljesíthetetlen feltételekhez köti a CEU működését.

Ha képviselők törvényt nyújtanak be a parlamentnek, akkor a házelnöknek (vagyis Kövér Lászlónak) ki kell jelölnie, hogy melyik bizottság foglalkozzon vele. Utána ez a bizottság dönt 30 napon belül arról, hogy egyáltalán tárgysorozatba veszik-e a javaslatot, vagyis lehet-e legalább vitatkozni róla.

Kövér László Dunaszerdahelyen meccset néz 2017-ben. A DAC fociakadémiája 2023-ban csaknem 1,2 millió eurónyi támogatást kapott a magyar államtól
photo_camera Kövér László Dunaszerdahelyen meccset néz. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az április 13-án benyújtott, a CEU megmentéséről szóló törvényt azonban Kövér nem küldte meg egyik bizottságnak sem. 

Nem arról van szó, hogy a házelnök ki sem lát a munkából, és lemaradt a kijelölésekkel, és még csak arról sincs szó, hogy a házelnök az ellenzéki javaslatokat jegeli. Például az LMP-s képviselők által április 18-án benyújtott, a védőnők fizetésemelését szorgalmazó törvény esetében már ki is jelölte a népjóléti bizottságot, mint illetékes testületet.  

Úgy tűnik, a házelnök kifejezetten azt szeretné elkerülni, hogy a lex CEU visszavonásáról egyáltalán gondolkozni kelljen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.