Kövér László átsiklott a lex CEU visszavonásáról szóló törvény felett

Április 13-án szocialista képviselők benyújtottak a parlamentnek egy törvényjavaslatot, „a Lex CEU eltörléséért” címmel. Arról szól, hogy vonja vissza a parlament azt a törvényt, ami teljesíthetetlen feltételekhez köti a CEU működését.

Ha képviselők törvényt nyújtanak be a parlamentnek, akkor a házelnöknek (vagyis Kövér Lászlónak) ki kell jelölnie, hogy melyik bizottság foglalkozzon vele. Utána ez a bizottság dönt 30 napon belül arról, hogy egyáltalán tárgysorozatba veszik-e a javaslatot, vagyis lehet-e legalább vitatkozni róla.

Kövér László Dunaszerdahelyen meccset néz. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az április 13-án benyújtott, a CEU megmentéséről szóló törvényt azonban Kövér nem küldte meg egyik bizottságnak sem. 

Nem arról van szó, hogy a házelnök ki sem lát a munkából, és lemaradt a kijelölésekkel, és még csak arról sincs szó, hogy a házelnök az ellenzéki javaslatokat jegeli. Például az LMP-s képviselők által április 18-án benyújtott, a védőnők fizetésemelését szorgalmazó törvény esetében már ki is jelölte a népjóléti bizottságot, mint illetékes testületet.  

Úgy tűnik, a házelnök kifejezetten azt szeretné elkerülni, hogy a lex CEU visszavonásáról egyáltalán gondolkozni kelljen.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.