Újra él a Fejér Megyei Hírlap legendás karácsonyi Orbán-hackje!

2017 április 24., hétfő 5:08
82

"Kedves Előfizetőnk! Megjelent a FejerDigital legújabb száma. Az alábbi linkre kattintva letölthető: 2016. december 24."

Ezt az üzenetet kapták idén április 1-én a Fejér Megyei Hírlap digitális számára előfizetők a 24.hu értesülései szerint. A hivatkozott link a már legendás december 24-i lapszámra utalt, amiben valakik el nem hangzott mondatokat adtak a miniszterelnök szájába a vele készült interjú leiratában.

Ez már azután történt, hogy a Mediaworks felvásárolta a vidéki lapokat, amik fölé egy központi szerkesztőséget helyezett, amely aztán sikeresen uniformizálta is a termékeket. December 24-én például az összes lapjuk ugyanazzal a címlappal, ugyanazzal az Orbán-interjúval jelent meg.

Illetve nem az összes, mert a Fejér Megyei Hírlap munkatársai a nyomdába küldés előtt kicsit átírták az interjút. Az április 1-i levél erre utalt. A 24.hu úgy tudja, hogy az értesítés kiküldéséhez értő személynek kellett belepiszkálnia a rendszerbe. Olyannak, aki tudta, hogy melyik speciális, a rendkívüli eseményeknek fenntartott könyvtárba kell beillesztenie a régi lapszámot tartalmazó fájlt ahhoz, hogy arról a rendszer értesítést küldjön az előfizetőknek. Decemberben is belsősök követhették el a trükköt, a Mediaworks ki is rúgott öt embert, bár nem feltétlenül a felelősöket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt