A Fidesz nem lát különbséget a CÖF plakátjai és a hetilapok címlapjai között

POLITIKA
2017 április 25., 20:48
comments 110

A civiltörvény bizottsági vitáján a kormánypárti képviselők sem tudták pontosan elmondani, miért kell külön elszámoltatni a civil szervezeteket a külföldi támogatásaikkal, ha ezt eleve minden évben megteszik, amikor leadják a beszámolóikat. 

link Forrás

Kedd délelőtt az Igazságügyi bizottságot vezető Rubovszky Györgyöt annyira megrémítették a civiltörvény ellen ott tiltakozó civilek, hogy hirtelen a parlamenti őrséggel akarta kivitetni őket. Erről aztán a jobbikos Szávay Istvánnak és a fideszes Budai Gyulának kellett lebeszélnie.   

Az ellenzéki képviselőt azért adtak be módosítókat, hogy a kormánypártok vagy vonják vissza a civileket megbélyegző javaslatot, vagy akkor már az olyan közpénzből támogatott szervezetek ellenőrzését is vegyék legalább ennyire komolyan, mint a CÖF-ét. 

Csakhogy a Fidesz és a KDNP-t már kevésbé zavarta, hogy a CÖF is befolyásolni akarja a magyar közéletet. A fideszes Répássy Róbert például azzal állt elő, hogy annak a híres bohócos plakátja szinte ugyanolyan, mintha egy hetilap hirdetné az utcán a legújabb számát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.