A Fidesz nem lát különbséget a CÖF plakátjai és a hetilapok címlapjai között

A civiltörvény bizottsági vitáján a kormánypárti képviselők sem tudták pontosan elmondani, miért kell külön elszámoltatni a civil szervezeteket a külföldi támogatásaikkal, ha ezt eleve minden évben megteszik, amikor leadják a beszámolóikat. 


Kedd délelőtt az Igazságügyi bizottságot vezető Rubovszky Györgyöt annyira megrémítették a civiltörvény ellen ott tiltakozó civilek, hogy hirtelen a parlamenti őrséggel akarta kivitetni őket. Erről aztán a jobbikos Szávay Istvánnak és a fideszes Budai Gyulának kellett lebeszélnie.   

Az ellenzéki képviselőt azért adtak be módosítókat, hogy a kormánypártok vagy vonják vissza a civileket megbélyegző javaslatot, vagy akkor már az olyan közpénzből támogatott szervezetek ellenőrzését is vegyék legalább ennyire komolyan, mint a CÖF-ét. 

Csakhogy a Fidesz és a KDNP-t már kevésbé zavarta, hogy a CÖF is befolyásolni akarja a magyar közéletet. A fideszes Répássy Róbert például azzal állt elő, hogy annak a híres bohócos plakátja szinte ugyanolyan, mintha egy hetilap hirdetné az utcán a legújabb számát.