– Főnök, elkészültek a csicskamatricák, hova ragasszuk őket? – Hova, hova, hát Orbánra meg Mészárosra!

POLITIKA
2017 április 27., 14:57

A Simicska Lajos nagyvállalkozó által támogatott Jobbik néhány hete köztéri plakátokkal árasztotta el az országot, amelyek rossz arcú, sötét bűnözőkként ábrázolják és tolvajoknak nevezik a Fidesz prominenseit és holdudvarukat: Orbán Viktort, Rogán Antalt, Habony Árpádot és Mészáros Lőrincet.

A Jobbik 2017 tavaszi plakátkampánya
photo_camera Fotó: 444

Ahogy az már ilyenkor lenni szokott, megindult az ellenkampány is, amiről néhány napja kiderült, hogy maga Csonka László, Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető asszisztense buzdítja a párt aktivistáit a Jobbik plakátjainak átragasztására.

Az átragasztó akció olyan jól sikerült, hogy most a Nagykörúton szembeötlő plakátok hirdetik, miszerint Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc Simicska Lajos csicskái:

a Fidesz pedig Simicska csicskapártja:

Miután a profi, nyomdai úton elkészített csicskamatricák elkészültek, és ráragasztották őket Orbánékra, a gerillák valószínűleg rájöttek, hogy így félreérthető az üzenet, ezért a csicskamatrica elé még odaragasztottak egy házilag printelt kiegészítést is, miszerint “Jobbik”, de az üzenet lényegén ez már nem sokat változtat.

Történelmi háttér:

  • Simicska Lajos nagyvállalkozó, Orbán Viktor kollégiumi szobatársa hosszú éveken át a Fidesz fontos, bár annál rejtőzködőbb gazdasági háttérembere volt. Cégei, élükön a Közgéppel, sorra nyerték a milliárdos állami megrendeléseket.
  • 2015 februárjában Simicska máig tisztázatlan körülmények között összeveszett a miniszterelnökkel, és ebből az alkalomból telenyilatkozta a sajtót azzal, hogy Orbán geci, beemelve ezzel a közbeszédbe azt a szép magyar szót, hogy geci.
  • Simicska az összeveszés után bosszút esküdött, és vagyonával beállt a népszerűségét tekintve a Fidesz utáni második-harmadik legnépszerűbb párt, a Jobbik mögé.
  • Orbán Viktor március végén a parlamentben Simcsicska csicskájának nevezte a Jobbikot, beemelve ezzel a közbeszédbe azt a szép magyar szót, hogy csicska.
  • Április elején a Simicska érdekeltségébe tartozó reklámcégek, a Publimont Hirdetésszervező és a Mahir Cityposter Kft. plakáthelyein megjelentek a fideszes vezéreket tolvajozó plakátok.
  • Nem sokkal később megindult a jobbikos plakátokat átragasztó akció, amelyről kiderült, hogy nem más koordinálja, mint Csonka László, Kósa Lajos asszisztense, a XV. kerület fideszes önkormányzati képviselője.

Hát így sikerült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.