Nincs hisztisebb csapat a Puskás Akadémiánál

futball
2017 április 27., 08:13
comments 52

Válogatott játékosokkal megerősített keretével fölényesen vezeti a másodosztályú bajnokságot a Puskás Akadémia, Orbán csapata simán fel fog jutni az NBI-be. Nem a saját nevelésű játékosainak köszönhetően, bár mostanában már az is előrelépés Felcsúton, hogy két akadémista legalább a kezdőcsapatban kap helyet, Pintér Attila irányítása alatt előfordult, hogy egy sem volt. 

Ehhez képest Felcsúton óriási hadjáratba kezdtek amiatt, mert szerintük a bírók súlyos tévedései miatt nem tudták megverni a Pancho Arénában a Mosonmagyaróvárt. 1-1 lett a meccs. 

Azzal kezdődött, hogy Pintér Attila a meccs utáni sajtótájékoztatón azzal a megjegyzéssel, hogy nem szokása a bírókkal foglalkozni, most sem teszi, felsorolt több példát, amikor szerinte a játékvezető a kárukra tévedett. 

link Forrás

Majd a felcsúti csapat még rá is kontrázott, Kikockáztuk a valóságot címmel kiraktak egy videót a dráma 1-1-ről, ami után már csak öt ponttal vezeti az NB II-t a Puskás. (Második Seszták Miklós miniszter csapata, a Kisvárda.) 

A felcsútiak bővített videója:

link Forrás

De még ez sem volt elég. 

Mert a következő nap elkészítettek egy újabb, az előzőnél is alaposabb videót:

link Forrás

Csak találgatni lehet, hogy mi indokolja a hadjáratot. Az igazság szenvedélyes keresése? Nyomásgyakorlás a bírókra, már előre is? A lelátón szotyolázó Orbán Viktor felé igazolás az elvesztett pontok miatt? Amikor Felcsúton jártunk, Pintér minden kétes bíró ítélet után kereste Orbán tekintetét. 

Pintér egyébként azt mondta, hogy nagyon bízik abban, hogy a bírózással nem fog megsérteni senkit. Érthető, hiszen például a Fradi edzőjét, Thomas Dollt az MLSZ kétmillió forintra büntette amiatt, mert kritizálta a bírókat két meccs után sajtótájékoztatóján. Mindezt azzal indkolták, hogy „az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák”. Végül 1,5 millióra mérsékelték a német edző büntetését. A klub szerint Doll csak a játékvezetést bírálta. 

(Az MLSZ ezt a két Doll-nyilatkozatot kifogásolta: 

„A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít... Mintha nem lehetnénk bajnokok... Nyolcadik vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam”. A 2-2-es Vasas-Fradi meccs után.  

„Nem volt fegyelmezetlen a csapat, nem találok szavakat arra, ami hétről hétre ellenünk folyik. A gárda le van sújtva, olyan dolgokat fújnak le ellenünk, amiket egyszerűen nem értünk. Teljesen világosan ki kell jelentenünk, hogy a labdarúgás már nem okoz örömöt számunkra, amikor egyfolytában ilyeneket ítélnek ellenünk. Minden egyes mérkőzésen az az érzésünk – bárki ellen játszunk –, hogy a másik felet nem büntetik úgy, mint minket – és ezt mondtam volna akkor is, ha megnyerjük a meccset. Meg kellene kérdezni az illetékeseket, hogy miért mindig csak egy irányba fújnak. Ha megnézzük a Vasas elleni mérkőzést, egy méterrel léptem át a vonalat, és Kassai ezért állított ki, illetve kaptam kétmeccses eltiltást. Nagyon fura helyzet, hogy ekkora arroganciával zajlik a bajnokság”. Az 1-1-es Fradi-MTK után.)

Arról egyelőre nincs hír, hogy az MLSZ-t zavarná Pintér és a Puskás Akadémia bírózása, a Fegyelmi Bizottság e heti közleményében meg sem említette a kirohanást. 

Amúgy is úgy tűnik, hogy a Puskás bízhat az MLSZ-ben. A szövetség rendkívül súlyos büntetést szabott ki például arra a szolnoki játékosra, aki egy felugrásnál könyökkel eltörte a Puskásban játszó Hegedűs János orrát. A február 21-i meccsen, amin egyébként kikapott a Puskás, először csak sárgát kapott az orrtörő Rokszin Ádám, Pintér Attila jelezte a játékvezetőnek, hogy ez szerinte piros lapot ért, ezután a bíró kiállította a játékost. Rokszin három hónapos eltiltást kapott. A megsérült Hegedűs már március 12-én játszott, Rokszin büntetését végül öt hétre egyhítették, mert „a másodfokú eljárás során olyan új tény merült fel, amely a kiszabott büntetés csökkentését indokolta”. Április 2-án léphetett újra pályára. 

Vagy ott volt az az eset, amikor Pintér Attila írásbeli megrovást kapott, mert a meccs ellenőre szerint Sopronban provokálta a nézőket és mutogatott nekik. Pintér és a Puskás Akadémia fellebbezett, az edző megrovását az MLSZ visszavonta, mert „a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani.” Pintér és a Puskás Akadémia nyilvános bocsánatkérést követelt az ellenőrtől. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.