Megállapodtak a bérekről, nem lesz BKV-sztrájk

Budapest
2017 április 28., 08:53
comments 23

Tarlós István budapesti főpolgármester péntek délelőtt bejelentette, hogy megszületett a megállapodás a közlekedési dolgozók szakszervezeteivel a béremelésről.

Korábban a BKV dolgozói sztrájkkal fenyegettek, és három év alatt 30 százalékos béremelést követeltek. Az áprilisra tervezett sztrájkot végül lefújták, hogy tovább tárgyalhassanak, ekkor már idénre 10 százalékos, míg a legrosszabbul keresőknek ezen felül 5 százalékos béremelést követeltek.

Tarlós István most azt mondta, hogy a megállapodás átlagosan 15 százalékos emelésről szól, és ezt kedden írja alá a város vezetése a szakszervezetekkel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.