Kósa Lajos még mindig négyet lát a CEU-ból

elmebaj
2017 május 04., 08:33
comments 96
photo_camera Fotó: Sailor Ripley/Tumblr

Akkor se módosítaná a Fidesz a CEU-törvényt, ha az Európai Bizottság ezt kérné, jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Kósa Lajos. De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Kósa a sajtótájékoztató egy pontján megint fejtegetni kezdte, hogy szerinte

négy CEU van.

Kósa Lajost az zavarhatja össze, hogy a CEU-nak, amiből egy van, van két kft-je, ami a kollégiumukat és a könyvkiadójukat üzemelteti, illetve a kormány külön entitásként gondol a Közép-Európai Egyetemre is.

A sajtótájékoztató további szórakoztató pillanatai közül kiemelkedett, amikor Kósa és a frakció szóvivője, Halász János külön-külön is felszólította az újságírókat, hogy ne nevezzék Lex CEU-nak a CEU-törvényt, majd ugyanazzal a lendülettel belekezdett a reklámtörvény módosítását célzó, általuk csak "lex Csicskának" nevezett törvényjavaslat ismertetésébe. (Via ATV. A címlapkép eredetijét Sailor Ripley csodálatos tumblrén tekinthetik meg.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.