Kósa Lajos még mindig négyet lát a CEU-ból

2017 május 4., csütörtök 8:33
106
Fotó: Sailor Ripley/Tumblr

Akkor se módosítaná a Fidesz a CEU-törvényt, ha az Európai Bizottság ezt kérné, jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Kósa Lajos. De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Kósa a sajtótájékoztató egy pontján megint fejtegetni kezdte, hogy szerinte

négy CEU van.

Kósa Lajost az zavarhatja össze, hogy a CEU-nak, amiből egy van, van két kft-je, ami a kollégiumukat és a könyvkiadójukat üzemelteti, illetve a kormány külön entitásként gondol a Közép-Európai Egyetemre is.

A sajtótájékoztató további szórakoztató pillanatai közül kiemelkedett, amikor Kósa és a frakció szóvivője, Halász János külön-külön is felszólította az újságírókat, hogy ne nevezzék Lex CEU-nak a CEU-törvényt, majd ugyanazzal a lendülettel belekezdett a reklámtörvény módosítását célzó, általuk csak "lex Csicskának" nevezett törvényjavaslat ismertetésébe. (Via ATV. A címlapkép eredetijét Sailor Ripley csodálatos tumblrén tekinthetik meg.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt