Kósa Lajos: Palkovics úr nyilatkozata nem jelenti semminek az alapját

video
2017 április 19., 18:03
comments 391

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője és Halász János frakciószóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján sajnos nem tehettünk fel érdemi kérdést a civiltörvénnyel kapcsolatban, a CEU-ról azonban még pont belefért néhány mondat a rendezvénybe.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan kell értelmezni a Fidesz korábbi nyilatkozatait, amikben a CEU csaló működését emlegették, most, hogy Palkovics László felsőoktatási államtitkár a múlt héten azt pedzegette, hogy a CEU kerülje meg a törvény rendelkezéseit a licenszszerződésének bővítésével.

Kósa Lajos a válaszában rengeteg dolgot érintett, sokszor nem is volt teljesen világos, miről is beszél. Kiderült, hogy

  • az elmúlt két hétben a Fidesz felfedezett még két CEU-t,
  • sem Orbán, sem Palkovics László nem vette a fáradságot, hogy tisztázzák, melyik CEU-ról is beszéltek, amikor a CEU-ról beszéltek,
  • Kósa szerint a CEU New Yorkban nincs is akkreditálva,
  • az, hogy Palkovics egy „nem akadémiai igényességű” sajtótájékoztatón mit mond a CEU-ról, az nem is számít,
  • hogy Kósa szerint a CEU-s diplomára az van írva, hogy Central European University Oktatási Kft. (ez egyébként nem igaz, és ilyen nevű cég Magyarországon nincs is),
  • és még sok egyéb.

(A felvételért köszönet az Indexnek.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt