Jól átverték Navalnijt, hiába kapott útlevelet, az országot nem hagyhatja el

külföld
2017 május 05., 07:28
comments 82

Nem tudnak kifogyni a sztálini időket idéző trükkökből az orosz hatóságok. Csütörtök délután az egész világsajtót bejárta a hír, hogy ugyan azt megtiltották Alekszej Navalnijnak, hogy induljon az elnökválasztáson, de legalább öt év várakozás után pozitívan bírálták el útlevélkérelmét.

Ami jó hír volt az orosz ellenzék vezérének, mert éppen külföldi gyógykezelésre szorulna. A múlt héten egy ismeretlen támadó hipóval zeljonkával, egy zöld színű orosz fertőtlenítővel kevert, egyelőre azonosítatlan vegyi anyagot öntött a szemébe, ami jobb szeme íriszébe és pupillájába is bekerült, így azon a szemén 85 százalékos látáskárosodást szenvedett.

Az orosz orvosok nem tudtak mit kezdeni ezzel, azt javasolták, hogy keressen fel egy svájci vagy spanyolországi szemspecialistát.

Navalnij tehát váratlanul, öt évnyi elutasítás után megkapta az útlevelét. Pár órával később pedig egy telefonhívást a büntetés-végrehajtástól, hogy

"ne is gondoljon rá", hogy elhagyhatja az országot.

Azt ugyanis annak ellenére se engedik neki, hogy útlevele immár van. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.