Punk- és újhullámos együttesekről jelentett a 80-as években egy titokzatos, Krisztina fedőnevű ügynök

történelem
2017 május 06., 03:51
comments 123

Több oldalnyi megfigyelési anyagot tett közzé a Facebookon az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Ezekben egy Krisztina fedőnevű ügynök ad információkat a 80-as évek punk- és újhullámos együtteseiről és a körülöttük szerveződő fiatalokról.

link Forrás

Krisztina az ETA, Sex-e-pil, Spenót, A. E. Bizottság, Vágtázó Halottkémek, Art Deco, Budapest Service, Csiga-Biga, Sikátor, CSÉB 80, Auróra, Hús, Beatrice, URH, Kontroll Csoport, Európa Kiadó, Balkán (Fu)Tourist, Sziámi, 2. Műsor, Csokonai Vitéz Műhely, Embersport, Hóvihar, Kézi-Chopin, Millenniumi Földalatti Vasútvonal és Block nevű együttesekről is jelentett, és rendszeres vendég volt a Bercsényi Kollégiumban, a Kinizsi Klubban, az Almássy téren, a Fészek Klubban, az FMK-ban , a Gödöllői Művelődési Házban és a Fekete Lyukban is.

link Forrás

Az ügynök ezen kívül jelentett külföldi együttesek magyarországi fellépéseiről is, például a Die Toten Ho­sen és a Test Department koncertjéről.

Krisztina személyazonossága nem ismert. A Blikk Müller Péter Sziámit és Nagy Ferót is megkereste, hogy van-e ötletük, ki lehetett az ügynök, de egyikük sem tudta megmondani. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.