Punk- és újhullámos együttesekről jelentett a 80-as években egy titokzatos, Krisztina fedőnevű ügynök

Több oldalnyi megfigyelési anyagot tett közzé a Facebookon az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Ezekben egy Krisztina fedőnevű ügynök ad információkat a 80-as évek punk- és újhullámos együtteseiről és a körülöttük szerveződő fiatalokról.

Krisztina az ETA, Sex-e-pil, Spenót, A. E. Bizottság, Vágtázó Halottkémek, Art Deco, Budapest Service, Csiga-Biga, Sikátor, CSÉB 80, Auróra, Hús, Beatrice, URH, Kontroll Csoport, Európa Kiadó, Balkán (Fu)Tourist, Sziámi, 2. Műsor, Csokonai Vitéz Műhely, Embersport, Hóvihar, Kézi-Chopin, Millenniumi Földalatti Vasútvonal és Block nevű együttesekről is jelentett, és rendszeres vendég volt a Bercsényi Kollégiumban, a Kinizsi Klubban, az Almássy téren, a Fészek Klubban, az FMK-ban , a Gödöllői Művelődési Házban és a Fekete Lyukban is.

Az ügynök ezen kívül jelentett külföldi együttesek magyarországi fellépéseiről is, például a Die Toten Ho­sen és a Test Department koncertjéről.

Krisztina személyazonossága nem ismert. A Blikk Müller Péter Sziámit és Nagy Ferót is megkereste, hogy van-e ötletük, ki lehetett az ügynök, de egyikük sem tudta megmondani. (Blikk)