„Nagyon sokan így szeretjük őt” – mondta a Fidesz-frakció szóvivője Bayer Zsoltról

2017 május 8., hétfő 16:44
389

A lovagkeresztes kommentelő a Karc FM-en futó műsorában beszélt arról, hogy április végén aktivisták a Parlamentben, az Igazságügyi Bizottság vitáján tiltakoztak a civileket megbélyegző törvény ellen. Bayer Zsolt az erről szóló gondolatait így foglalta össze:

„Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.”

Az LMP társelnöke, Szél Bernadett emiatt feljelentést tett. Orbán Viktor ellenben csak annyit mondott: nem ismeri Bayer megnyilatkozását, de ha látta volna, akkor sem kommentálná.

Az Index ezzel kapcsolatban kérdezte kormánypárti politikusok véleményét. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta, Bayer Zsolt barátja nagyon indulatosan fogalmazott, de ez nem meglepő, mert egy fontos, és erős témáról van szó (emlékeztetőül: a civil szervezetek megbélyegzése ellen papírlapokkal tiltakozó állampolgárokról volt szó), és Halász meg nagyon sokan így szeretik Bayert:

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Bayer szövege a szólásszabadságba és a véleménynyilvánítási szabadságba még belefér.

Répássy Róbert és Budai Gyula is megszólalt, a két fideszes képviselő ott ült a vitán. Répássy szerint a civilek akciója ugyan a házszabály megszegése, de az ő ízlésébe belefér a csendes tiltakozás. Szerinte a stílus fontos, egy bizonyos határt nem illik átlépni. Budai szerint nem szabad ilyeneket nyilatkozni, de az sem tetszik neki, hogy Szél Bernadett bevitte a civileket „provokálni”.

Az Index teljes videója itt található.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt