Orbán Viktor szerint Macron csak a kampány miatt fenyegetőzött a nukleáris opcióval

2017 május 8., hétfő 9:46
137

Emmanuel Macron a szélsőjobboldali, euroszkeptikus Marine Le Pennel szembeni kampányában Magyarországról is szót ejtett, Orbán Viktornak is üzent. Nem is visszafogottan. A CEU ellen hozott törvényre és a magyar kormány menekültek befogadása elleni kampányára utalva még az EU alapszerződés 7. cikkelyének, az ún. nukleáris opciónak, vagyis a tagsági viszony felfüggesztésének lehetőségétől se zárkózott el.

Orbán Viktor a jelek szerint nem vette komolyan a fenyegetést. Macron megválasztásának hírére reagálva az ATV érdeklődésére annyit közölt, hogy "ilyen a kampány". Vagyis szerinte Macron nem fog azért harcolni, hogy szankciókat vezessenek be a magyar, és a magyarhoz hasonlóan a jogállamiságot leépítő törvényeket hozó lenyel kormány ellen.

"Csak annyit mondok, gratulálok az elnöknek" - mondta Orbán, aki még azt is hozzátette, hogy "vive la France!".

A Fideszhez közeli és a közszolgálati média érezhetően nem Macronnak szurkolt a választáson, az M1 vasárnap például még arról is beszámolt, hogy Oroszország se örülne Macron győzelmének. A kampányban Le Pen a magyar kormányéhoz hasonló bevándorlásellenes politikát hirdetett, Macron pedig Putyin mellett Orbánt nevezte meg riválisa szövetségeseként.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt