Így ment el 14,5 milliárd az 56-os emlékévre

politika
2017 május 10., 10:08
comments 165

Schmidt Mária közalapítványa, a Terror házát is üzemeltető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) eddig nem hozta nyilvánosságra, pontosan hogyan is költötte el az 56-os emlékév lebonyolítására kapott 14,5 milliárd forintot. Most azonban megjelent egy 23 oldalas, nem kereshető pdf a szerződések listájával.

Az Átlátszó korábban pert is indított az adatok kiadásáért, de Schmidt Mária azt mondta, hogy a közérdekű adatok nyilvánosságra kerülése indokolatlanul zavarná az emlékév méltó lebonyolítását, és megígérte, hogy az emlékév végével majd nyilvánosságra hozzák a listát.

Az Átlátszó összeszedte a 12 legnagyobb tételt:

A legtöbbet 1,18 milliárdot a Külügyminisztérium kapta a külképviseleteken és a külföldi magyar kulturális intézményekben szervezendő programokra, de kapott a Müpa és több kormányközeli médiacég is, például a papíron az Origót is tulajdonló Száraz István érdekeltségéhez 342 millió ment. Még a Pesti Srácok kiadójához is hozzávágtak 76 millió forintot egy emlékparkra. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt