Lázár: Egy szülőt nem érdekli sem az államtitkár, sem Soros György véleménye

politika
2017 május 11., 11:48
comments 105

A szokásos csütörtöki Kormányinfón kérdezte Sarkadi Zsolt kolléga Lázár Jánost, hogy mit gondol Bayer Zsolt taknyos-véres mondatairól, ezután is kitüntetnék-e a Lovagkereszttel. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy a kormány nem szokott tárgyalni különböző publicisztikákról ülésein, 

személy szerint ő most is kitüntetné Bayer, még akkor is, hogy ezzel a kijelentésével nem ért egyet.

A kormány tudomásul veszi és tiszteletben tartja azt, hogy 

vannak emberek az országban, akiknek Bayer Zsolt kijelentése nem tetszik és az emberi méltóságát sérti. Ezért a kormány nem kíván állást foglalni az ügyben.

link Forrás

Topház

Egy szülőt csak az érdekel, hogy milyen körülmények közt van a gyermeke, válaszolta Lázár János a 444 azon kérdésére, hogy mi a kormány véleménye Czibere Károly államtitkár szerdai kijelentésére, hogy a gödi Topházban készült képek nem tekinthetők bizonyítéknak, mert azok illegálisan készültek. Az MDAC civilszervezet munkatársai rögzítették, hogy a 200 mentális beteget ápoló intézményben horrorfilmbe illő körülmények uralkodnak, házilag barkácsolt kényszerzubbonyba vagy fémrácsos ágyakba zárt, szörnyű állapotban tartott emberekkel.

"Egyben vagyok biztos, egy szülőt nem érdekel az államtitkár véleménye, sem Soros György,"

tette hozzá Lázár, hanem az érdekli, hogy a gyerekével mi történik. A kormány a szülőkkel akar együttműködni az ügyben, hogy megfelelő körülmények közt legyenek gyermekeik. Arra a kérdésre, hogy akkor miért mondta azt Czibere, amit, Lázár János csak annyit tudott válaszolni, hogy ezt mindenképpen tőle kellene megkérdezni. 

Pruck Dózsa László

Végett ért az 1956-os emlékév, az azt végigkísérő botrány mégsem sikerült lezárni. Lázár János is megkerülte a választ, és mondta meg, hogy szerinte ki van a képen, Dózsa László, vagy Pruck Pál. Az emlékévet irányító bizottság elnöke, Schmidt Mária annak ellenére állt ki amellett, hogy Dózsa van a képen, hogy az ügyben felállítot vizsgáló bizottság szerint is Pruck szerepel rajta. Schmidt a Pruck családtól nem is kért bocsánatot a tévedésért. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.