Gyomorkavaró élménynek ígérkezik Elon Musk városok alá tervezett alagútrendszere

közlekedés
2017 május 12., 12:44
comments 97

Egyre több részlet derül ki Elon Musk éppen aktuális dobásáról, a Boring Companyról: mi is írtunk már arról, hogy a Tesla alapítója új projektjében a városok alá, egy alagútrendszerbe terelné le az autóforgalmat. 

Most Musk közzétett pár információt arról, hogyan is kell elképzelni a rendszert. Például ezt a videót, amit csak megfelelő ideg- és gyomorállapotban érdemes megtekinteni, epilepsziával küzdőknek pedig egyáltalán nem ajánljuk: 

link Forrás

A tervek szerint az alagútban az autók nem közlekednének, hanem rákerülnének egy szán-szerű eszközre, ami szállítaná őket, akár 200 kilométer/óra sebességgel. Forgalom nem lenne, mivel nem egy nagy közös alagúton osztozna mindenki, hanem számos, egymás mellett futó egyszemélyes alagút jutna az autóknak. Azt egyelőre nagyon nehéz elképzelni, hogy a meglehetősen nagy infrastrukturális felfordulással járó építkezések elinduljanak a városok alatt, ráadásul a videó hangulata alapján sem biztos, hogy nem jobb inkább egy dugóban araszolni, mint ezt átélni. 

link Forrás

Musk ennek ellenére már az első megvalósuló útvonalat is megnevezte: a Boring Company első útja Los Angelesből vezetne Culver City-be. A tervek szerint ezután Los Angeles környékét aláalagútaznák, így a város agglomerációja a jelenlegi 35-40 perc helyett öt perc alatt lenne elérhető. 

link Forrás

Egyelőre az sem világos, hogy Musk rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel az építkezéshez. 

link Forrás

Egy másik feltöltött videón Musk új fúrógépe is felbukkan. Többször beszélt arról a közelmúltban, hogy olyan új alagútfúró eszközt akar feltalálni, ami egyszerre tudja kiásni és közben meg is erősíteni az alagutat, lényegesen felgyorsítva az építkezéseket. 

link Forrás

Az már csak apró érdekesség, hogy Musk az új alagút-fúrógépét Godotnak nevezte el, és versenyeztetni fogja a csigájával, Gary-val. 

link Forrás

(Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.