Trump: Nincsenek orosz dolgaim

külföld
2017 május 12., 02:34
comments 31

Magyar idő szerint péntekre virradóra először kommentálta Donald Trump amerikai elnök az FBI igazgatójának leváltását. A nagyon fura ügy azóta is találgatások sorára ad okot.

Interjúkban és a Twitteren a következőket állítja:

  • Az FBI nem folytat nyomozást az elnök ellen. 
  • Az volt a baja James Comeyval, hogy túl sok volt a zűr az FBI körül, és az igazgató ripacskodott.
  • Trump azt állítja, hogy egyedül döntött a leváltásáról.
  • Azt akarja az elnök, hogy gyorsítsák fel a nyomozást, amiben a kampánystábja és az orosz állam kapcsolatát vizsgálják.
  • És kijelentette: "Semmi közöm Oroszországhoz. Nincs befektetésem Oroszországban, nincs tulajdonom Oroszországban. Nincs orosz érdekeltségem."
Donald Trump és James Comey január 22-én még így üdvözölték egymást.
photo_camera Donald Trump és James Comey január 22-én még így üdvözölték egymást. Fotó: Pool/Getty Images

A kijelentések azért érdekesek, mert erős volt a gyanú, hogy Comeyt azért váltották le, mert túlságosan alaposan nyomozott az elnök orosz kapcsolatai után. Eddig arról szóltak a hírek, hogy a leváltást az igazságügyi minisztériumból kezdeményezte. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.