Pukli István egy nemzeti színű világítótoronnyal vinné el a Fidesz szavazóit

POLITIKA
2017 május 15., 05:48

A Tanítanék Mozgalom korábbi vezetője rögtön egy bocsánatkéréssel kezdte a Magyar Nemzetnek adott interjúját, amiért sokáig maga sem tudta eldönteni, hogy akar-e politizálni. 

Próbáltam más utat találni, de nincs más választás. Megígértem, hogy áttöröm a fejemmel a falat az oktatásban, erre a pártalapítás az egyetlen egy hatékony eszköz. Civilként nem lehet elérni semmit, csak választás útján váltható le a kormány. ” - magyarázta a döntését Pukli.

Pukli pártjának Polgári Világ Pártja lesz a neve, aminek az alapszabályát pénteken mutatják be. Az irányról annyit mondott, hogy a polgári gondolkodású szavazóknak szeretnének alternatívát nyújtani.  Egyelőre tízen vannak, de gyorsan hozzátette, hogy természetesen „hazai és nemzetközi szinten is elismert szakértői gárda” áll mögöttük. 

Pukli István
photo_camera Pukli István Fotó: Botos Tamás/444

A párt finanszírozásával kapcsolatban annyit mondott, hogy vannak kapcsolataik és ígéreteik vállalkozóktól. „Velünk van egy jelentős tőke, amit az ügy szolgálatába tudunk állítani”- tette hozzá.   

Pukli az új pártokkal sem elégedett, szerinte a Momentumnak már annyi:

„Mára a Momentumot baloldali, liberális véleményvezérek is a saját oldalukhoz sorolják, mi pedig tiszta szívből kívánunk sok sikert az SZDSZ és az MSZP örökségének újrafogalmazásához.”

A Polgári Világ Pártja sem tudja elképzelni, hogy bárkivel is összefogjon 2018-ba. Pukli arra számít, hogy 5 százaléknál is jobb eredményt fognak elérni, mert „rengeteg a bizonytalan szavazó és a csalódott polgári ember”. Pukli leginkább a Fidesztől szeretné elhozni a szavazókat. 

A kiábrándult polgárok kedvéért a Polgári Világ Pártjának logónak egy nemzeti színű világítótornyot választott. 

link Forrás

Ez azt jelképezi, hogy Magyarországnak a fény útján kell elindulni, hogy felzárkózzunk a nyugati országokhoz. Ha kormányra kerülnének, akkor az első külpolitikai lépésük „a Paks II-vel kapcsolatos Orbán-Putyin paktum felmondása lenne”.  

Az oktatást pedig skandináv modell alapján alakítanák át. Ez azt jelentené, hogy hat éves korban iskolaelőkészítőbe küldenék a gyerekeket, amit egy 9 évfolyamos alapképzés követne. Utóbbi a kompetenciafejlesztésre helyezné a hangsúlyt, mert szerintük az ismeretközpontú, tananyag centrikus személetmódot meghaladta az idő. A diákok 16 éves korban dönthetnének, hogy gimnáziumba vagy szakképzésbe mennek. 

Pukli úgy látja, hogy  ha a Klebelsberg Központot sikerülne teljesen szakértőkkel feltölteni, „akkor nagyobb lenne az esély arra, hogy az egységesen és jól működjön, mintha az iskolákat visszaadnánk az önkormányzatoknak”. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.