Tudják, miért akarja büntetni az EU Magyarországot? Mert dübörög a gazdaság!

elmebaj
2017 május 18., 09:59
comments 269

"Ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani, amikor az Európai Unió első vagy második legnagyobb növekedését adja" - jelentette ki csütörtökön Orbán Viktor a német Daimler autókonszern Budapesten tartott közgyűlésén arra a szerdai hírre reagálva, hogy az Európai Parlament felkérte az illetékes bizottságot a Magyarországgal szemben a 7. cikkely alapján indítandó eljárás előkészítésére.

A két dolognak, mármint a gazdaság helyzetének és a 7. cikkely elindításának vajmi kevés köze van egymáshoz - illetve annyiban lesz, hogy ha valóban életbe léptetik a 7. cikkelyt, akkor Magyarország nem kaphat EU-s forrásokat. De megindítani nem ezért, hanem az Orbán-kormány a demokratikus intézményrendszert kikezdő lépései,

  • a tanszabadságot sértó CEU-törvény;
  • a civil társadalmat fenyegető civiltörvény tervezete;
  • a menekültkérelmet benyújtó, tehát nem illegálisan Magyarországon tartózkodó bevándorlók tranzitzónába zárása

miatt indították meg. Orbán viszont új terepet keresett a csatára, és ezt úgy tűnik, a gazdasági fronton találta meg. De míg ő csak arról beszélt, hogy nincs sikeres európai gazdaság sikeres európai nemzetgazdaságok nélkül, egyik európai szövetségese, az EP alelnöki posztját betöltő Ryszard Czarnecki, a kormányzó Jog és Igazságosság EP-képviselője már arról beszélt, hogy

az Európai Parlament "az EU régi tagországait gazdaságilag fenyegető tagországokat"

akarja megfékezni. Helyezzük kontextusába ezt az idióta mondatot Kasnyik Márton kollégánk remek ábrájával arról, hogy mikorra érheti utol a magyar gazdaság a szomszédos Ausztriáét:

(Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.