Varga Mihály talán embereket fog kirúgni az NGM-ből, mert a fiatal vállalkozókat átverte az állam

gazdaság
2017 május 18., 16:16
comments 125

"Nyilván meg kell várnom a belső vizsgálatnak az eredményét, de ezek után, én azt hiszem, hogy ennek talán személyi következményei is lesznek majd"

- mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma délután a TV2-ben a "Vállalkozz itthon fiatal" program visszásságairól írt cikkünk után indított vizsgálatról. A hatóságok időhúzása és a bírálatok csúszása miatt rengeteg hazacsábítani szándékozott vállalkozó fiatal került lehetetlen helyzetbe a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) tavaly indított közös programjában.

"Én is  sajtóból értesültem erről az ügyről, és ugyanúgy felháborodtam, mint szerintem az átlagember is"

- mondta Varga, aki szerint a

"botrány legalább abból a szempontból jó volt, hogy fölgyorsultak ezek a pályázati elbírálások."

Varga szerint cikkünk megjelentése (tehát a "botrány") után már 60 szerződést megkötöttek, és bízik benne, gyorsan megkötik majd a többit is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.