Aliser Uszmanov meg akarja venni az egész Arsenalt

Aliser Uszmanov, nagy-Britanniában élő orosz milliárdosnak jelenleg 30 százalékos tulajdonrésze van az Arsenal focicsapatban. A klub 67 százalékát az amerikai Stan Kroenke birtokolja. A Financial Times információi szerint Uszmanov ajánlatot tett Kroenke tulajdonrészének kivásárlására: 1,3 milliárd dollárt, azaz kb. 360 milliárd forintot kínált az amerikai tulajdonrészéért.

Az ajánlat tehát nagyjából két milliárd dollárosra teszi a klub teljes értékét.

Kroenke egyelőre nem válaszolt az ajánlatra.

Uszmanov az Arsenal egyik 2014-es meccsén.Fotó: GLYN KIRK/AFP

A brit média szerint Kroenke és Uszmanov hónapok óta vitában vannak a klub fejlesztési irányait illetően. Az biztos, hogy most nem állnak jól a csapat dolgai, jelenleg az angol bajnokság 5. helyén állnak, és könnyen lehet, hogy még az Európa-kupa-sorozatba sem sikerül majd bejutnia a csapatnak. Ilyesmi pedig 2 évtizede nem történt az Arsenallal. Közben az öregedő edző Arsene Wenger is vitában áll a csapat szurkolóival, és Kroenkével is, akit többen azzal vádolnak, nem törődik eléggé a csapatával. (Financial Times

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;