Mindenki külföldre megy dolgozni, lángossütőből sincs elég a Balatonnál

gazdaság
2017 május 19., 17:15
comments 298

Néhány héten belül itt a balatoni szezon, de még mindig több száz munkavállalót keresnek a part menti vendéglátóhelyek és szálláshelyek. Az utóbbi években minden idény előtt kongatták a vészharangot a turisztikai szervezetek, idén azonban szakértők szerint még súlyosabb a helyzet.

A vendéglátósok további áfacsökkentést vagy kötelező borravalót szeretnének, de a kormány szerint az év elején bevezetett áfacsökkentésből is lehetne már emelni a fizetéseket, hogy vonzóbb legyen az itthoni munka. De így sem vonzóbb, hiszen külföldön sokkal jobban megfizetik az idénymunkásokat is. Van olyan balatoni vendéglátós, aki már májusban elkezdte keresni a dolgozókat a szezonra, de így sem sikerült minden pozíciót betöltenie.

Közben viszont vendégek szép számmal üdültek a Balatonnál tavaly is, és várhatóan idén is sokat jönnek majd, már ha lesz, aki kiszolgálja őket.

A balatoni vendéglátósok problémáiról az RTL Híradó készített riportot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.