Mindenki külföldre megy dolgozni, lángossütőből sincs elég a Balatonnál

gazdaság
2017 május 19., 17:15
comments 299

Néhány héten belül itt a balatoni szezon, de még mindig több száz munkavállalót keresnek a part menti vendéglátóhelyek és szálláshelyek. Az utóbbi években minden idény előtt kongatták a vészharangot a turisztikai szervezetek, idén azonban szakértők szerint még súlyosabb a helyzet.

A vendéglátósok további áfacsökkentést vagy kötelező borravalót szeretnének, de a kormány szerint az év elején bevezetett áfacsökkentésből is lehetne már emelni a fizetéseket, hogy vonzóbb legyen az itthoni munka. De így sem vonzóbb, hiszen külföldön sokkal jobban megfizetik az idénymunkásokat is. Van olyan balatoni vendéglátós, aki már májusban elkezdte keresni a dolgozókat a szezonra, de így sem sikerült minden pozíciót betöltenie.

Közben viszont vendégek szép számmal üdültek a Balatonnál tavaly is, és várhatóan idén is sokat jönnek majd, már ha lesz, aki kiszolgálja őket.

A balatoni vendéglátósok problémáiról az RTL Híradó készített riportot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt