Lavrov: Trump nem is szólt Comey kirúgásáról

külföld
2017 május 20., 19:21
comments 91

Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől egyetlen mondatot idéz az Interfax hírügynökség szombat délután: 

"Az FBI igazgatójának felmentése nem került szóba a találkozón Trumppal." 

Korábban a New York Times arról írt, hogy tudomásukra jutott Donald Trump elnök és Lavrov washingtoni tárgyalásának leirata. Eszerint Trump azt mondta az orosz külügyminiszternek, hogy "Épp kirúgtam az FBI igazgatóját. Őrült volt, egy igazi eszement. Hatalmas volt rajtam a nyomás Oroszország miatt. Most ez eltűnt.”  

Szergej Lavrov, Donald Trump és Szergej Kiszljak nagykövet.
photo_camera Szergej Lavrov, Donald Trump és Szergej Kiszljak nagykövet. Fotó: Orosz Külügyminisztérium/AFP

Lavrov most azt állítja, hogy James Comey FBI igazgató kirúgása nem is került szóba. A New York Times azt írta, hogy a beszélgetés jegyzőkönyvéből egy amerikai kormányzati tisztviselő olvasta fel a vonatkozó részletet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.