Trump lényegében elmondta az oroszoknak, hogy az orosz kapcsolatait firtató nyomozás miatt rúgta ki az FBI igazgatóját

2017 május 19., péntek 19:52
187

Donald Trump a múlt hét elején váratlanul menesztette James Comey-t, az FBI igazgatóját. A kirúgásnak érdemi indoklása nem volt, de Trump olyan ügyeket is pedzegetett, amik miatt épp az elnök politikai ellenfelei, a demokraták követelték korábban az igazgató menesztését. Comey kirúgása azonban pont akkor jött, amikor elmélyült a Trump és tanácsadói orosz kapcsolatait kutató nyomozás.

Trumpnak rengeteg problémát okozott az FBI igazgatója, aki eltántoríthatatlanul vizsgálta Trump közeli tanácsadói összejátszását az orosz politikai elittel, és emiatt eleve sokan azt feltételezték, hogy Comey kirúgásának is ez volt az oka, a Fehér Ház azonban következetesen tagadta ezt.

A New York Timesnak azonban most egy amerikai kormányzati tisztviselő felolvasott egy hivatalkos dokumentumot, ami tartalmazza azt is, mit mondott Donald Trump május 10-én a dolgozószobájában az őt meglátogató orosz diplomatáknak, köztük Szergej Lavrov külügyminiszternek. (Erről a találkozóról később több lap is azt írta, hogy Trump amerikai államtitkokat kotyoghatott ki az oroszoknak.) A New York Times által közzétett leirat szerint Trump Comey kirúgásáról is beszélt.

Azt mondta:

„Épp kirúgtam az FBI igazgatóját. Őrült volt, egy igazi eszement. Hatalmas volt rajtam a nyomás Oroszország miatt. Most ez eltűnt.”

Majd hozzátette, hogy nem is nyomoznak ellene.

Ebből nagyon is lehet következtetni arra, hogy Comey kirúgása tényleg az egyre súlyosbodó orosz nyomozás miatt történt. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt