Orbán a fehérorosz diktátorral is találkozik Szerbiában

POLITIKA
2017 május 20., 11:11
comments 99

A magyar kormány nem dicsekedett azzal, hogy hamarosan szerb-fehérorosz-magyar háromoldalú találkozóra kerül sor Szabadkán és Újvidéken, de a dolog mégis kiderült, ugyanis Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök Pekingben bejelentette a tervezett tárgyalást.

A találkozón Vučić és Orbán mellett az Európa utolsó igazi diktátorának tartott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök vesz majd részt.

Aljakszandr Lukasenka a fiával a győzelem napjának ünnepén, 2011-ben
photo_camera Aljakszandr Lukasenka a fiával a győzelem napjának ünnepén, 2011-ben. Fotó: Nikolai Petrov/AFP

A szerb sajtó 2017 elején arról számolt be, hogy Szerbia fegyvereket vehet Fehéroroszországtól, konkrétan vadászrepülők és légvédelmi fegyverek beszerzésléről volt szó. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ehhez mi szükség van Orbán Viktorra, és hogy a magyar kormány mit tárgyal majd Lukasenkával.

Lukasenka, Vučić és Orbán a napokban tartott pekingi kereskedelmi fórumon is válottak néhány szót hármasban. (Magyar Nemzet

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.