BAJNOK ÉS ÚJRA NB1-ES A PUSKÁS AKADÉMIA

2017 május 21., vasárnap 19:24
170
Ünneplés a Cegléd elleni idegenbeli 0-0 és a bajnoki cím után. Fotó: DOME LASZLO BALAZS

Heroikus egész éves küzdelemnek ért végére a felcsúti Puskás Akadémia csapata: a Cegléd elleni idegenbeli 0-0-val Orbán Viktor kedvencei bebiztosították az NBII-es aranyérmüket és ezzel visszajutottak az elsőosztályba. Két forduló van még a másodosztályú versengésből, a Felcsút pedig már behozhatatlan, 7 pontos előnnyel vezet a Balmazújváros előtt.

Télen még nem nézett ki ennyire egyértelműnek a siker. Novemberben csak ötödikek voltak, ezért a klub menesztette a szakmai stábot, zsebébe nyúlt, és előbb elhozta Pintér Attila mestert, a mezőkövesdi csoda kimunkálóját. Elkezdték felvásárolni az NB1-et, jött játékos a Fradiból és a válogatottból is. Tavaszra eljutott odáig a 10 éves akadémia, hogy felnőttcsapata legjobbjai közül senki nem nevelkedett a futballiskolában. 

A felcsúti klub 2011 és 2015 között 11 milliárd forint TAO-támogatás mellé 10 milliárd forintot gyűjtött be adományokból. (PFLA)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt