Szmogzabáló torony után levegőtisztító biciklin dolgozik a holland feltaláló

környezetvédelem
2017 május 22., 11:15
comments 18

Daan Roosegaarde holland feltaláló és mérnök néhány éve Pekingbe utazott, és mivel az utca túloldalát sem látta a szmogtól, kitalálta, hogy épít egy szmogzabáló tornyot, ami a szennyezett levegőben keringő, pozitív töltésű porszemcséket negatív töltésű felülettel vonzza magához, ezzel tisztítva a levegőt. 

A Roosegaarde projektje, a Smog Free Project keretében Pekingben megépült szmogzabáló torony után a feltaláló most fejébe vette, hogy ugyanezt a technológiát kicsiben bicikliken is lehet alkalmazni, és mivel Kínában éppen rohamosan terjednek az innovatív biciklimegosztó szolgáltatások, sok millió szmogtisztító eszközzel lehetne elárasztani az utakat. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.