link Forrás

Rogán az orosz kódról: Nem olvasom a 444-et, de hazudnak

POLITIKA
2017 május 24., 07:23
comments 407

Rogán Antal az utóbbi időben egyáltalán nem állt nyilvánosság elé, az emlékezetes, helikopterezésügyi „még aznap minden információt nyilvánosságra hoztunk” sajtótájékoztatója után konkrétan hónapokra eltűnt. A múlt héten azonban megjelent egy nemzeti konzultációs fórumon, beszélt a hvg-vel, és az Indexnek is próbált minél öblösebbet simicskázni.

Ezen felbuzdulva mi is elmentünk kedden a Székesfehérvárra meghirdetett fórumára.

A fórum arról szólt, amiről az összes ilyen fórum: egy fideszes másfél órán át sulykolja kb. 70-80, jórészt 60 év körüli embernek, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány gyakorlatilag a legjobb dolog az egész világon, a kormányzással minden a legnagyobb rendben, csak annyi baj van, hogy a 87 éves Soros György befolyásolja az EU-t, a külföldi kormányokat, a civilszervezeteket, a médiát, az oktatást, a bírókat, a migránsokat, a multikat, a bankokat, az ellenzéki pártokat, és nagyjából mindent, ami nem ért egyet 100 százalékban a Fidesszel.

Rogán a rendezvény végén ránk utalva megjegyezte, hogy vannak a teremben olyan újságírók, akik hasonló rendezvényeken már provokáltak, és kérte a hallgatóságot, hogy ha esetleg odamegyünk a rendezvény után valamelyikükhöz, és kérdezünk valamit, akkor semmiképp se üljenek fel a provokációnak, hanem maradjanak nyugodtak.

Ezek után megvártuk, amíg Rogán fogadja az idős fehérváriak gratulációt, majd megpróbáltunk közelebb menni hozzá. Ez nem ment könnyen, ugyanis folyamatosan elállta az utunkat két, rendezőnek tűnő ember. Az egyikük később is követte a kollégámat, és következetesen beállt a kamera és Rogán Antal közé.

Igyekeztünk a lehető legudvariasabban közelíteni a miniszterhez, de sajnos ez sem hozott sok sikert. A minisztert arról szerettük volna megkérdezni, 

tudott-e a nemzeti konzultációs oldalon futó orosz kódról, 

de Rogán nem akart nyilatkozni. Ugyanazt mondta, amit az államtitkára, Dömötör Csaba a HírTV-nek. Eszerint a 444-gyel az a baj, hogy annyit hazudunk, hogy ha mindig helyreigazítási kérelmet küldenének, amikor hazudunk, akkor egész nap a bíróságon kellene lenniük. 

Kérdeztük, hogy milyen hazugságokra gondol, de konkrét választ nem adott, azt mondta, sok száz példát tudna mondani, de most nem mond. Ezelőtt néhány másodperccel egyébként azt mondta, sosem olvas 444-et.

Több kérdést sajnos nem tudunk feltenni, mert a kollégám kameráját eltaszították Rogán irányából, engem pedig megpróbáltak lenyomni a lépcsőn, aztán rám csukták az ajtót.

A miniszter egyébként éppen egy olyan témában, az orosz kód ügyében hazugozta le a szerkesztőségünket, amit a 444 tárt fel, mi írtuk meg, hogy az oldal adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakkal ellentétben a kód külföldi szerverekre továbbítja a kitöltők személyes adatait, és még a fővárosi főügyész is elismerte, hogy tényleg nincs rendben ez az adatkezelés. Ráadásul hiába mondja Rogán, hogy ő nem olvassa a 444-et, a minisztériuma ebben az ügyben is a 444 cikkére reagálva adott ki közleményt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.