Balog Ádám kicsit sértettnek tűnik, mert szerinte még mindig nem milliárdos

gazdaság
2017 május 25., 12:52
comments 58

Igen, végre egy újabb pr-interjú Balog Ádámmal, az MKB elnök-vezérigazgatójával és tíz százalékos tulajdonosával! Ezúttal a tartalomhoz képest indokolatlanul jó minőségű papírra nyomtatott Figyelőt használta szócsőként a Matolcsy jobbkezéből bankvezérré, majd milliárdossá vált egykori adótanácsadó. (Milliárdossá válása alkalmából írott köszöntőnket itt olvashatja.)

A nem is olyan régen még teljesen vagyontalan Balog újra elmondta a hetilapnak, hogy azért, mert a tulajdonában álló cég megvette az MKB legalább 4-5 milliárdot érő tíz százalékát, még nem vált milliárdossá. Egy kicsit sértettnek is tűnik emiatt:

A jogügylet megtörténte után egy pillanatig sem volt titok, hogy tulajdonos lettem. Soha nincs ingyen hitel. És vissza kell fizetnem – ráadásul kamatostul.

Úgyhogy a médiában emlegetett milliárdossá válás – ha egyáltalán valaha is közelébe kerülök –, még várat magára. (...) Az ügylet megtörténtét követően néhány napig – ahogy az lenne szokott – volt egy túlfokozott hangulatkeltés. (...) a gyakran nyilvánvalóan személyeskedő támadásokkal [az ügyfeleink] sem foglalkoznak.”

A Figyelő persze rá sem kérdezett, hogy ki adta a hitelt Balognak, mi a hitel fedezete és hasonlók. És hogyan lehet "átláthatónak" nevezni ezt az elképesztő színjátékot az MKB körül, amit az utóbbi másfél évben végigvittek.

Ennél is jobb, hogy a kérdező, miután Balog egy bekezdésnyit beszél arról, hogy milyen nagy nyereséget ért el bankja – elegánsan kikerülve a kérdést, hogy ennek előfeltétele volt, hogy az adófizetők pénzén megtisztítsák az MKB-t az ott felgyűlt szeméttől –, így kérdez vissza:

"Ez a tervezett eredmény, vagy magukhoz képest is túllőttek a célon?"

Innentől kezdve túl is vagyunk a kínos részeken, az interjú hátralevő része már a szokásos bankár-pr-interjú.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.