Megelőzte példányszámban a Népszava a Magyar Nemzetet

media
2017 május 25., 09:31
comments 80

Idén az első negyedévben is folytatódott a napilapok piacán az eddig megszokott csökkenő trend, ez alól egyedül a Népszava volt kivétel, ami tavaly év végéhez képest ez 17,8, előző év azonos időszakához képest pedig 68,8 százalékos megugrást produkált a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adatai szerint.

A Szövetség azt állítja, hogy a Népszava átlagosan 18 467 példányt értékesít, miközben a Népszabadság bedarálása után maradt korábbi legnagyobb napilapból, a Magyar Nemzetből már csak 15 837 fogy. Utóbbi egyébként régóta csökkenő pályán van, ahogyan szinte minden magyar nyomtatott lap.

A piaci átalakulásban egészen biztosan közrejátszott a Népszabadság bezárása, valószínűleg a Népszabadság előfizetői közül tértek át többen a Népszavára.

Orbán Viktor kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak sem megy túl jól, az ő átlagos példányszámuk 35 625-re csökkent.

Az MSZP-s Puch László egyébként korábban be is jelentette, hogy komoly összegeket készül betolni a Népszavát is magában foglaló médiabirodalomba. A Népszabadság több munkatársa is ide igazolt, miután nem volt többé hol dolgozniuk. (Mfor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.