Orbánék az Európai Bizottságnak CEU-ügyben: Tünikopi van!

POLITIKA
2017 május 25., 09:10

A hvg.hu szerint elkészült a magyar kormány válaszlevele, amit az Európai Bizottságnak küldenek el a CEU-törvény ügyében. A Bizottság április végén indított Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárást a CEU elleni törvény miatt, és ennek az első szakasza egy érdeklődő levél, amire most a kormány elkészítette a választ.

Orbánék lényegében azt írják a Bizottságnak, hogy tünikopi van.

Szerintük a törvény nagyon is rendben van, így nem akarnak változtatni sem rajta. A levél szerint a törvényt eleve azért fogadták el, hogy Magyarországon ne működhessenek kamudiplomát kiadó felsőoktatási intézmények, az anyaországban működtetendő kampusz követelménye és a névazonosság tilalma pedig az érvelés szerint semmilyen uniós alapértéket, így az oktatás szabadságát sem veszélyezteti.

A válasz fényében a Bizottság újra megvizsgálja majd, kell-e változtatni a törvényen, ha úgy ítélik meg, hogy kell, akkor erre egy újabb levélben szólítják majd fel a magyar kormányt. ha ez a módosítás nem történik meg, az unió bírósága elé kerül az ügy, de az a CEU-nak már valószínűleg mindegy lesz. (hvg.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.