Lesz még egy Horthy-szobor Budapesten

politika
2017 május 26., 4:49
comments 210

Nemcsak májusban avatnak Horthy-szobrot, hanem júniusban is. Az előzőről írtunk már, Perkátán lett volna, miután a fideszes önkormányzatnak jó ötletnek gondolta, végül nem a Fejér megyei településen, hanem Kálozon a Zichy-Széchényi-kastély kertjében avatták az egykori kormányzó mellszobrát.

Az eseményen Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak. Nem kellett rá sokáig várni.  

A legújabb Horthy-szobor Budapesten lesz. Ez is megbújik majd egy udvaron, a hivatalosan Attila Hotel, a meghívó szerint Attila Nagykirály szálloda területén. A Népszava vette észre az avatásra szóló meghívót a Magyarok VIlágszövetsége honlapján. 

photo_camera Fotó: Magyarok Világszövetsége

A csillaghegyi szálloda maga így néz ki:

photo_camera Fotó: Google Street View

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben azt mondta, hogy nem támogatja Horthy-szobrok felállítását:

„nem fogok támogatni személy szerint egyébként Horthy Miklósnak történő szoborállítást sem, aki egyébként a magyar alkotmány szerint egy olyan időszakban volt politikai vezető, amit a magyar alkotmány világosan úgy határoz meg, hogy Magyarország elvesztette a nemzeti szuverenitását. (...) csak azt a tényt rögzítem, hogy olyan politikusnak nem támogathatja a kormány a szoborállítását, aki elnyomókkal működött együtt, és kollaborált Magyarország elnyomóival, akármilyen egyéb érdemei is vannak.” 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt