Lesz még egy Horthy-szobor Budapesten

politika
2017 május 26., 04:49

Nemcsak májusban avatnak Horthy-szobrot, hanem júniusban is. Az előzőről írtunk már, Perkátán lett volna, miután a fideszes önkormányzatnak jó ötletnek gondolta, végül nem a Fejér megyei településen, hanem Kálozon a Zichy-Széchényi-kastély kertjében avatták az egykori kormányzó mellszobrát.

Az eseményen Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak. Nem kellett rá sokáig várni.  

A legújabb Horthy-szobor Budapesten lesz. Ez is megbújik majd egy udvaron, a hivatalosan Attila Hotel, a meghívó szerint Attila Nagykirály szálloda területén. A Népszava vette észre az avatásra szóló meghívót a Magyarok VIlágszövetsége honlapján. 

photo_camera Fotó: Magyarok Világszövetsége

A csillaghegyi szálloda maga így néz ki:

photo_camera Fotó: Google Street View

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben azt mondta, hogy nem támogatja Horthy-szobrok felállítását:

„nem fogok támogatni személy szerint egyébként Horthy Miklósnak történő szoborállítást sem, aki egyébként a magyar alkotmány szerint egy olyan időszakban volt politikai vezető, amit a magyar alkotmány világosan úgy határoz meg, hogy Magyarország elvesztette a nemzeti szuverenitását. (...) csak azt a tényt rögzítem, hogy olyan politikusnak nem támogathatja a kormány a szoborállítását, aki elnyomókkal működött együtt, és kollaborált Magyarország elnyomóival, akármilyen egyéb érdemei is vannak.” 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.