Orbán végtelenül cinikusan üzent CEU-ügyben

politika
2017 május 26., 09:45

Hódmezővásárhelyen kapott kérdést a miniszterelnök arról, hogy New York állam kormányzója jelezte, hajlandó tárgyalni a CEU-ról. Még egyszer, nem a magyar kormány kereste Andrew M. Cuomót, hanem a New York állam kormányzó maga jelezte, hogy nagyon szívesen tárgyalna a magyar kormánnyal a budapesti egyetemről. 

Orbán előbb azt mondta, hogy egy másik amerikai egyetemről Maryland állammal már meg is kezdték a tárgyalást az ottani kormányzóval. És természetesen a szövetségi kormánnyal is rendezni fogják a kérdést, merthogy számukra nem presztízskérdés a sorrend. Eddig ebben más volt a vélemény, előbb szövetségi szintű jóváhagyáshoz ragaszkodtak, aztán állami megegyezéshez, bár az amerikai szövetség kormány nem győzi jelezni, hogy nekik nincs hatáskörük felsőoktatási kérdésben, forduljanak az államokhoz.

Aztán Orbán rátért a New Yorkban bejegyzett CEU-ra, illetve Coumo kormányzóra, „Örülök, hogy a kormányzó jelentkezett, készséggel állunk a rendelkezésükre, mégiscsak egy amerikai egyetemről beszélünk, ha nekik fontos akkor méltóztassanak megtenni a szükséges lépéseket, mi pedig állunk rendelkezésükre. Sok sikert kívánok a tárgyalásokhoz.” Írtunk már erről, de itt az Index videója, ami után nem győzi majd Lázár dicsérni a főnököt, mekkora poén volt

link Forrás

Orbán ugyanezen a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem tragédia, ha a magyar fiatalok külföldön vállalnak munkát, Magyarországot is vonzóvá kell tenni a külföldi fiatalok számára. És sikerként emlegette, hogy az Erasmus-keretében hányan jönnen Magyarországra féléves ösztöndíjra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.