„Anyaszomorítók” feliratú molinóval várták a tiltakozók az abortuszellenes konferencia résztvevőit Budapesten

politika
2017 május 27., 06:55

Szombaton zajlik Budapesten, a Várkert Bazárban a II. Európai Életvédő Fórum nevű rendezvény, amin számos nemzetközi abortuszellenes szereplő is felszólal, a programot az One of Us nevű szervezet fogja össze, amelyik világszerte küzd a legális abortuszok visszaszorításáért. A nemzetközi vendégsereg mellett megjelenik majd a magyar kormány is, Rétvári Bence KDNP-s államtitkár mond köszöntőt a rendezvényen. 

A Várkert Bazár homlokzatán szombat délelőtt egy felirat várta az érkező vendégeket, az „Anyaszomorítók” feliratú molinót kifüggesztő aktivistákat a rendőrség információink szerint igazoltatták, de utána maradhatott a molinó.

Az Életvédő Fórum az egyik programeleme a kormány által támogatott Családok Világtalálkozójának. Ennek volt egy másik eleme a Családok Világkongresszusa, aminek pénteki napjáról és az ott zajló sötétségről részletesen is beszámoltunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.