A Jézus-bolond lengyelekről szuper riportot író Magyar Nemzet-es kapta a Vízy Dorka-díjat

Média
2017 május 30., 11:20
comments 32

Másodjára adták át a fiatalon meghalt csodás rádiós, Vízy Dorka emlékére alapított díjat, ami azért a talán legfüggetlenebb magyar sajtódíj, mert az odaítélés egyetlen szempontja, hogy a versenymű tetszett volna-e Vízy Dorkának. Az elismerést - amit tavaly az indexes Hanula Zsolt nyert meg a Nem a gyerekeket kell félteni az internettől, hanem a nyugdíjasokat című baromi jó cikkével - a névadó barátaiból összeállt sokszínű költő-újságíró-zsűri szavazza meg:

Beszterczey Judit, Karafiáth Orsolya, Madarász Zsolt, Stumpf András és Szily László

Itt az idei ötös élmezőny, jó olvasást, tuti van közte egy rakás cikk, amiről mégcsak nem is hallottál, pedig még most is érdekesek:

Ötödik lett Albert Ákos az abcug.hu-n megjelent riportja arról, hogy hogyan lehet némelyik tényleg szegény szegénynek lapostévéje meg tabletje.

Negyedik B. Simon Krisztián Magyar Narancsban megjelent, Metapolitikai játszma - Nyugati szélsőjobbosok Magyarországon című cikke a Budapestre költöző és itt bizniszelő neonácikról és szélsőjobbosokról.

Borzalmas címe ellenére bronzérmes lett Csepelyi Adrienn ettől eltekintve igazán kiváló páros interjúja Eötvös Péterrel és Esterházy Péterrel, amit a kormány által kicsinált Népszabadságba írt még.

Összetettben, ha lenne ilyen kategória, eddig egyébként Csepelyi a bajnok, mert tavaly a második lett Gyenge testem a halnak megenni című írásával.

A második helyezett Szabó Dániel Vilmos mentősriportja, ami az Indexen jelent meg, és másként szörnyű a címe, mint a bronzérmesnek.

A győztes pedig egy érdekes, szórakoztató, utánajárós, pont jól eltalált távolságtartással megírt riport a fundamentalista lengyel katolikusok közösségi hóbortjáról, Jézus Krisztus hivatalos államfővé választásáról, Szathmáry István Pál írta, a címe Hogyan került Lengyelország trónjára Jézus?, és a Magyar Nemzetben jelent meg.

Szathmáry már tavaly is jól szerepelt, akkor hatodik lett az Albánia amazonjai című írása a férfiként élő albán nőkről.

Ha pedig nem tudnád, ki az a Vízy  Dorka, esetleg olvasd el ezt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.