Nahát, pont oda szerelnek fel térfigyelő kamerát, ahol az ismeretlen graffitis többször is felfirkálta a véleményét Orbán Viktorról

MŰVÉSZET
2017 május 30., 16:36
comments 107

Elcsendesedni látszott a Városmajor-Kék golyó utcai graffiti háború, ami egy váratlan éjszakai támadással indult (Orbán egy geci felirattal), korlátozott nappali válaszcsapással folytatódott, a falon lévő régi graffiti gondos megőrzése mellett kizárólag az Orbánra vonatkozó eltüntetésével, két éppen hadra fogható munkaerő bevonásával.

photo_camera Fotó: Olvasónk, akinek köszönjük

Éjszakai bosszú szőnyegbombázással folyatódott (még több Orbán egy geci felirattal, nemcsak oda, ahonnan lemosták nappal, hanem a ház másik oldalára, a járdára és egy kicsit arrébb lévő falra).

Jöttek újra a grafittieltüntető rohamcsapatok szivaccsal, kaparóval:

A graffitisnek kellett volna jönnie, mert a falon megint csak a régi firka maradt 

De nem jött, sőt a takarítógárda átvette az irányítást, bevetette a csodafegyvert, a falcsiszolót, ami elpuszította az addig féltve őrzött régi graffitiket is a falról. 

Ez aztán teljesen lefagyasztotta az éjszaka lázadó művészét. És hogy eszébe se jusson többet akciózni, arról az eddig csak reagáló ismeretlen rendfenntartók gondoskodtak, megelőző csapást mérve.

    Ez történik most az elkeseredett falfestőháború frontvonalában, a Városmajor és Kék golyó sarkán - jelentette olvasónk, Péter.

    Nem a járdát javítják, hanem egy térfigyelő kamerát szerelnek, ami pont befogja a most éppen szép, tiszta sarokházat. Megkérdeztük a szerelőket, vajon van-e bármi köze a frissen felszerelt kamerának a graffitihez, de rutinosan azt mondták, hogy nincs, eddig is volt kamera, csak most más hálózatra kötik. 

    Én sokat járok arra, nem láttam még kamerát, de simán lehet, hogy volt. A Google Street View szerint sem volt ott kamera, bár 2014-es az utolsó felvétel a sarokról, azóta szerelhettek oda.

    Viszont nem teljes még a győzelem. Egy kicsit arrébb a falon és a járdán továbbra is ez van:

    Ember legyen a talpán, aki le meri mosni így, hogy ott van a kamera. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.