Most bárki megveheti magának Gaith Pharaon luxusjachtját, a Le Pharaont

2017 június 9., péntek 16:24
94

Teljesen felújított útra kész állapotban árulják 14 millió euróért az interneten az idén januárban elhunyt szaúdi milliárdos jachtját, a Le Pharaont.  

Fotó: Edmiston

Orbán Viktor volt szomszédjának jachtjáról érdemes tudni, hogy mindössze 814 tonnát nyom, és 15 csomós sebességgel tudja szelni a habokat. Tavaly augusztusban például pont Mészáros Lőrinc jachtja mellett parkolt le a spliti kikötőben

Névadója, Gaith Pharaon ellen 1991 novemberében adtak ki elfogatóparancsot az amerikai hatóságok, a sikkasztással és csalással vádolt szaúdi bankárt az Interpol is körözi. Ennek ellenére Pharaon 2015-ben vásárolt villát Budán, Orbán Viktor miniszterelnök Czinege utcai otthonával szemközt. A miniszterelnök saját bevallása szerint személyesen is találkozott már a bankárra.

A hiperautentikus nappali dísze: a múmiatároló. Fotó: Edmiston

Nem teljesen világos, hogy Pharaon (mármint a szaúdi milliárdos, nem a hajó) a nemzetközi körözés ellenére hogyan tudott Magyarországra jutni, Lázár János mindezt azzal magyarázta, hogy hozzá hasonlóan valószínűleg Pharaonnak sincs ujjlenyomata

A Le Pharaon szerény konferenciaterme Fotó: Edmiston

A Le Pharaon 6 kabinjában akár 12 vendég is elfér, így kiválóan alkalmas üzleti tárgyalások lebonyolítására. A miniszterek vagy más befolyásos vendégek érkezését a hajó tetején kialakított helikopterleszálló teszi lehetővé. 

Szerencsére gondoltak azokra is, akik csak helikopterrel tudják megoldani az érkezést. Fotó: Edmiston

A Le Pharaont 1989-ben építették, de 2003 ben kibővítették és teljesen felújították. Tavaly a hajó kárpitját és belső bútorait a neves olasz dizájner, Laura Pomponi álmodta újra. 

Fotó: Edmiston

A Le Paharon beleseje is kalandra kész, hiszen a hajó főmotorja teljesen új és három új generátort is kapott.

Fotó: Edmiston

Jelenleg a franciaországio Cap d’Ail kikötőjében vár az új tulajdonosára.
A szerencsés vevő az igazi Pharaon-élményt már 14 millió euróért megszerezheti magának. Érdeklődni az itt megadott címen lehet

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt