Nem kell Amerikáig utazni horrorisztikus repülési élményért

utazás
2017 június 09., 09:53
comments 254

A Berlin-Budapest útvonalon rendszeresen utazó ismerősöm, D. keresett meg a United Airlines legújabb horrortörténete után azzal, hogy nem feltétlenül kell a tengeren túlra utazni horrorisztikus reptéri kalandokért. Ő az Easy Jettel járta meg, akiknek amúgy rendszeresen veszi igénybe a szolgáltatásait, ezért elég jól ismeri már az előírásaikat.

Például azt is, hogy pontosan milyen és mekkora kézipoggyászt vihet a fedélzetre. Ezért is lepte meg, amikor legutóbb, május végén a berlini reptéren a becsekkoláskor minden indoklás nélkül arra kötelezték, hogy az előírásoknak amúgy megfelelő kézipoggyászát csekkolja be, különben nem engedik fel a gépre.

Választása tehát nem volt, de ideje se sok a sorban állva. Így bár igyekezett minden értékét kimenekíteni a csomagból, az már csak a gépen jutott eszébe, hogy egy pénzzel teli boriték a táskában maradt. A landolás után egyből ellenőrizte is a csomagot, amiben benne volt a boriték, így nyugodtan tért haza. Így azt már csak otthon vette észre, hogy a boriték ugyan megvan, de a benne levő pénzből valaki elemelt 550 eurót. Az Easy Jet mindössze arról tájékoztatta, hogy semmilyen felelősséget nem vállalnak a poggyászként feladott csomagból eltűnt értékekért.

A légitársaság egyelőre nem reagált a csütörtökön elküldött kérdéseimre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.