Leléptetik az Uber első emberét

autó
2017 június 13., 15:41
comments 44
photo_camera Az Uber vezérigazgatója, Travis Kalanick. Fotó: Stephen Lovekin/Getty Images for OurTime.org

Travis Kalanick a Bloomberg szerint maga jelentette be, hogy kisebb-nagyobb kihagyást tervez a munkában, amit persze a cégben sokan inkább úgy értelmeznek, hogy az igazgatóság legalább egy időre szeretné kirakni őt a vállalat vezetéséből. Az Ubernél jelenleg belső vizsgálat zajlik a cégben megsokasodott botrányok, szexuális zaklatás, diszkrimináció, munkahelyi alkoholizálás, és általában az agresszív vállalati kultúra miatt. Az egykori ügyész Eric Holder által végzett átvilágítás anyagát kedden tárják a cég vezetői elé. 

A Bloomberg egy dokumentumra hivatkozva írja, hogy ugyanitt valószínűleg bejelentik Kalanick minimum ideiglenes távozását. Az Uber elmúlt hónapjai zavarosra sikeredtek. Két alkalmazott is a szexista vállalati kultúrára és szexuális zaklatásra panaszkodott, Kalanickről kellemetlen felvétel került elő, ami miatt maga is elismerte hogy segítségre szorul, miközben a cég vezetése láthatóan megroggyant: hatóságokat vezettek meg látványosan az elmúlt hónapokban, az önvezető autó projekt gyors defektet kapott, a Google egyik technológiáját pedig egyszerűen lenyúlták. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.