Leléptetik az Uber első emberét

2017 június 13., kedd 15:41
47
Az Uber vezérigazgatója, Travis Kalanick. Fotó: Stephen Lovekin/Getty Images for OurTime.org

Travis Kalanick a Bloomberg szerint maga jelentette be, hogy kisebb-nagyobb kihagyást tervez a munkában, amit persze a cégben sokan inkább úgy értelmeznek, hogy az igazgatóság legalább egy időre szeretné kirakni őt a vállalat vezetéséből. Az Ubernél jelenleg belső vizsgálat zajlik a cégben megsokasodott botrányok, szexuális zaklatás, diszkrimináció, munkahelyi alkoholizálás, és általában az agresszív vállalati kultúra miatt. Az egykori ügyész Eric Holder által végzett átvilágítás anyagát kedden tárják a cég vezetői elé. 

A Bloomberg egy dokumentumra hivatkozva írja, hogy ugyanitt valószínűleg bejelentik Kalanick minimum ideiglenes távozását. Az Uber elmúlt hónapjai zavarosra sikeredtek. Két alkalmazott is a szexista vállalati kultúrára és szexuális zaklatásra panaszkodott, Kalanickről kellemetlen felvétel került elő, ami miatt maga is elismerte hogy segítségre szorul, miközben a cég vezetése láthatóan megroggyant: hatóságokat vezettek meg látványosan az elmúlt hónapokban, az önvezető autó projekt gyors defektet kapott, a Google egyik technológiáját pedig egyszerűen lenyúlták. (Bloomberg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt