Átmenetileg leállt a forgalom a Liszt Ferenc reptéren

Felszállás után meghibásodott egy Cessna 750 Citation X típusú magángép szerda délután, tudtuk meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kommunikációs irodájától. A kisgép kényszerleszállást hajtott végre a kifutópályán, és mivel jelenleg a felújítási munkálatok miatt összesen egy pálya elérhető, ez megakasztotta a forgalmat. 

A műszaki mentés ideje alatt pár érkező járatot eltereltek:  a Travel Service rodoszi járata Pozsonyban landolt, a Wizz Air stockholmi járata Debrecenben, míg a Brussels Airlines brüsszeli és az Aegean Airlines athéni járata Bécsben szállt le. Információink szerint a forgalom hamarosan helyreáll, és a Budapestre tartó gépek Budapesten is fognak landolni. 

Nem ez volt az egyetlen fennforgás szerdán a reptéren, a Bors információi szerint egy Budapestre tartó járat héjával ütközött leszállás közben. Emiatt több gép kényszerült átstartolásra, mert a repülőtér dolgozói meg akartak győződni arról, hogy semmi nem esett a kifutópályára. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.