Átmenetileg leállt a forgalom a Liszt Ferenc reptéren

közlekedés
2017 június 14., 13:42
comments 49

Felszállás után meghibásodott egy Cessna 750 Citation X típusú magángép szerda délután, tudtuk meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kommunikációs irodájától. A kisgép kényszerleszállást hajtott végre a kifutópályán, és mivel jelenleg a felújítási munkálatok miatt összesen egy pálya elérhető, ez megakasztotta a forgalmat. 

A műszaki mentés ideje alatt pár érkező járatot eltereltek:  a Travel Service rodoszi járata Pozsonyban landolt, a Wizz Air stockholmi járata Debrecenben, míg a Brussels Airlines brüsszeli és az Aegean Airlines athéni járata Bécsben szállt le. Információink szerint a forgalom hamarosan helyreáll, és a Budapestre tartó gépek Budapesten is fognak landolni. 

Nem ez volt az egyetlen fennforgás szerdán a reptéren, a Bors információi szerint egy Budapestre tartó járat héjával ütközött leszállás közben. Emiatt több gép kényszerült átstartolásra, mert a repülőtér dolgozói meg akartak győződni arról, hogy semmi nem esett a kifutópályára. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.