Kun-Mediátor Marcsi hatmilliárd forintot változtatott köddé

bűnügy
2017 június 14., 09:02

Vádat emelt az Jász-Nagykun megyei ügyészség a Karcag város megtakarítóit kifosztó piramisjátékot szervező Dobrai Sándorné "Kun-Mediátor" Marcsikával szemben, akit tavaly decemberben toloncoltak haza regényes búvóhelyéről, a közép-amerikai Belizeből. A nagy Kun-Mediátor svindliről itt írtunk a botrány kirobbanása idején.

A vád: üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények (sikkasztás, számvitel rendjének megsértése, jogosulatlan pénzügyi tevékenység).

A nyomozók, ahogy azt megszokhattuk az utóbbi évek pénzügyi csalásainál, terjedelmes anyagot állítottak össze: 64 ezer oldalnyi nyomozati irat, 1729 oldalas vádirat.

Összesen 767 sértettet talált az ügyészség – ami egyébként lehet, hogy nem a valós szám, hiszen a sértetteket képviselő ügyvéd 2015 nyarán maga javasolta, hogy aki nem tud elszámolni a befektetett pénz eredetével, az inkább ne jelentkezzen be. Kun-Mediátor Marcsi pedig, mint az ügyészség is megállapítja, maga nem vezetett értékelhető nyilvántartást.

A vádiratról szóló rövid közleményből kiderül egy fontos érdekesség: mintegy tízmilliárd forint kerülhetett be a piramisjátékba, a kifizetések összege viszont nem haladta meg a négymilliárd forintot.

Hatmilliárd forint tehát vagy van valahol, vagy köddé vált.

Az ügyészség szerint Kun-Mediátor Marcsi "maga és a családja megélhetését is ebből biztosította, emellett nagy értékű ingatlanokat, gépjárműveket is vásárolt, családtagjaival költséges utazásokon vett részt, továbbá a cég működési költségeit fizette" – ezek viszont nyilvánvalóan nem tehettek ki hatmilliárd forintot. A rendőrség egyébként néhány hete még 16 milliárd forintos kárról beszélt.

D. Sándorné vezetőszáron
photo_camera Előállítják Dobrai Sándorné "Kun-Mediátor" Marcsit.

Volt olyan ügyfele Kun-Mediátor Marcsinak, aki egymilliárd forintot fektetett be.

További érdekessége a közleménynek, hogy egyetlen vádlott van, maga Dobrai Sándorné, aki a vád szerint 1999 óta vette fel a pénzeket illegálisan. Sem Fazekas Sándor földművelési miniszter, aki a jelzett időszak nagy részében a várost vezette, sem a Karcagra szintén gyakran látogató Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nem került elő az ügyészség munkája során.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.