A hónap végéig pótlóbuszok járnak a 4-es és 6-os villamos vonalán

2017 június 15., csütörtök 7:42
85

Panel- és síncserék miatt 2017. június 17-én 0:30 és 2017. június 27-én 4:00 között pótlóbuszok járnak a 4-es és 6-os villamos helyett a dél-budai végállomások és a Corvin-negyed magálló között. 

A lezárás ideje alatt minden éjszaka éjfél és 4 között a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek. 

A hétvégi napokon kiegészül a forgalmi korlátozás:

  • 2017. június 17-én és 18-án (szombaton és vasárnap) a dél-budai végállomástól a Nyugati pályaudvar M megállóig járnak a pótlóbuszok, a villamosok pedig a Széll Kálmán tér felől az Oktogon megállóhelyig közlekednek, mert a Ferenc körúton és az Erzsébet körúton a BKV síncserét végez.
  • 2017. június 24-én és 25-én (szombaton és vasárnap) a 4-es és a 6-os villamosok teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek, mert a Szent István körúton és a Margit körúton pályakarbantartást végeznek. Ezen a hétvégén a 17-es villamos csak a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár.

Elég egyszer lyukasztani

A pótlás miatti átszállás nem minősül útmegszakításnak. Tehát a pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyeknél (a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy) nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. 

A BKK ajánlása szerint a kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). 

A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A lezárás alatt uralkodó forgalmi rendről a BKK oldalán lehet további izgalmas részleteket olvasni. Én pedig megjavíttatom a bringámat. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt