Amikor Orbán Viktor kordont bontott még polgári engedetlenségről beszélt, de ma már azt mondja, nincs ilyen

POLITIKA
2017 június 16., 19:45
comments 273

„A magyar jogrendszerben polgári engedetlenség nincsen”

- mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában arról, hogy a civil szervezetek polgári engedetlenséggel tiltakoznak a civil törvény ellen, és nem regisztrálják magukat.

link Forrás

Az RTL Klub híradója előszedte azt a felvételt, amin Orbán Viktor a 2007-es kordonbontásnál pont arról beszél, hogy „egyszerű polgári engedetlenségi akciót” hajtottak végre, mert az alkotmányos jogokat sértő, rendőri intézkedésekkel szemben megilleti az embereket az ellenállás joga.

Pont ugyanezzel érvelnek most a civilek. A videóban megszólal Hollik István, a kereszténydemokraták szóvivője is, aki azt bizonygatja, hogy a Fidesz és a KDNP sosem szólította fel polgári engedetlenségre a támogatóit, és hozzáteszi, hogy „egyébként önmaga sem tett soha ilyesmit”. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.