Habony stopposként került a bérelt magánrepülőre, amivel Demján kártyázni volt Makaón

ÉLET
2017 június 20., 04:38
comments 211

A 444 úgy értesült, hogy Habony Árpád szinte véletlenül ült ugyanazon a Ferihegyre a múlt héten leszálló bérelt magángépen, amin az ingatlan- és bankbefektető milliárdos Demján Sándor illetve főleg ügyvédekből álló kísérete utazott. 

A Magyar Nemzet nagy cikkben robbantotta a hírt múlt szerdán, hogy még az azt megelőző pénteken egy  Bombardier Global 6000-es magángép szállt le  Ferihegyen.  A repülő a Kínához tartozó Makaóról érkezett, utasai a lap szerint letelepedésikötvény-bizniszben utazhattak. 

A Fidesz holdudvarának gyanúk szerint tízmilliárdokat fialó üzlet legnagyobb haszonélvezője ugyanis a Makaóhoz közeli Hongkongban bejegyzett  Hungary State Special Debt Managment (HSSDM) nevű cég, aminek közvetlen kapcsolódási pontjai is vannak Habony Árpádhoz

Az út időzítése sem volt véletlen a Nemzet szerint, június végén ugyanis lezárul egy speciális magyar adóamnesztia: az az offshorecég-tulajdonos, aki eddig az időpontig nyíltan megvásárolja a külföldi vállalkozást, olcsón legalizálhatja a tulajdonát.

A 444 több független forrásból is úgy értesült,  hogy Habony talán tényleg kötvényezett Dél-Kelet-Ázsiában, de Demjánék biztosan más ügyben jártak odakint, és nem is Habony társaságában. 

Egyéb ügyeik intézése után a közismerten nagy pókerjátékos Demján két napot szórakozással töltött a világ egyik legfontosabb kaszinó- és szerencsejátékközpontjának számító Makaón. (Demján pókerpartnere évekig több cégének vezérigazgatója és elnöke, a korábi jegybankelnök Bartha Ferenc volt, aki 2012-ben öngyilkosságot követett el.) 

A szintén a környéken utazgató Habony szinte szó szerint „stopposként” került fel a gépre, amennyiben Demján meginvitálta a fedélzetre. Tudomásunk szerint ez nem az első ilyen eset volt. Demján üzleti és kártyás okokból évek óta sűrűn repked Makaóra és Hongkongba. Ilyenkor pedig, ha összefut egy-egy magyarral, szívesen felveszi. Így hazahozta már Bajnai Gordon üzletember-exminiszterelnököt és Matolcsy György jegybankelnököt is. 

Demjánnak korábban volt saját, egész pontosan céges saját magánrepülője. Az ingatlanválság kitörése után egy rövid ideig magánemberként tartotta fenn, de annyira durván drága volt még neki is, hogy jó ideje ilyen bérelt repülőkkel utazik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.