Csökkenti a budapesti futóversenyek számát a Fővárosi Közgyűlés

A Fővárosi Közgyűlés 16 igennel, 5 nem ellenében támogatta a Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes előterjesztését, ami szerint egy naptári évben

  • legfeljebb három jelentős forgalomkorlátozással járó,
  • hat kisebb forgalomkorlátozással járó és
  • három forgalomkorlátozással nem járó futó sportesemény

kerülhet be a budapesti naptártervbe.

Az előterjesztés szigorítja is a futóversenyek pályázati feltételeit, és egységes pályázati rendszert alkot annak elbírálására, hogy milyen sportesemények milyen megfontolások alapján kerülhessenek be a naptártervbe. A jövőben csak pályázattal lesz erre lehetőség. (Blikk

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.