Észak-Koreának ötlete sincs, miért halhatott meg az amerikai egyetemista

külföld
2017 június 24., 07:04
comments 403

Az észak-koreai külügyminisztérium szerint rejtély, hogy miért halt meg az amerikai egyetemista rögtön azután, hogy átadták az amerikai hatóságoknak. Visszautasították azokat a vádakat, hogy Otto Warmbier azért halt volna meg, mert verték vagy kínozták volna, amíg fogva tartották. Ezt teljesen alaptalannak nevezték.

Otto Warmbiert a bíróság elé vezetik Észak-Koreában.
photo_camera Otto Warmbier Fotó: Lu Rui/NurPhoto

Észak-Korea szerint Warmbier Barack Obama külpolitikájának az áldozata, mert az elnök nem kérte az egyetemista szabadon engedését.

A 22 éves Otto Warmbiert azért ítélték 15 év kényszermunkára, mert megpróbált ellopni egy propagandaplakátot egy észak-koreai hotelből. A férfit a múlt héten agykárosodással küldték vissza az Egyesült Államokba, az orvosok megállapították, hogy kómában van, majd hétfőre meghalt.

Katina Adams, az amerikai kormány kelet-ázsiai irodájának szóvivője azt mondta, hogy az Obama kormány is többször kérte a férfi szabadon engedését. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.