A Brexit után a britek kiebrudalják az országból a külföldi állampolgárságú bűnözőket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Theresa May brit miniszterelnök ma készül bejelenteni az Európai Unió elhagyására vonatkozó tervét, amelyben egyrészt az szerepel, hogy a most Nagy-Britanniában tartózkodó hárommillió uniós állampolgár „letelepedett" státuszban részesül, ugyanakkor szabadon elhagyatja az országot -  feltéve, hogy az EU-s országokban élő britek ugyanilyen elbánásban részesülnek. 

May terve szerint ugyanakkor kiutasítás vár mindazokra az országban élő uniós állampolgárokra, akik visszaesőkként súlyos bűncselekményeket követtek el - ez feltehetően erőszakos bűncselekményeket, nemi erőszakkal és droggal kapcsolatos cselekményeket jelent. Várható az is, hogy a brit kormány megnehezíti az uniós országokban bűncselekmény miatt elítéltek bejutását Nagy-Britanniába. (The Times)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.