Gondtalan segwayezik a pesti flaszteren rettegett Magomed

bűnügy
2017 június 27., 06:57
comments 174
Magomed Daszajev és Komáromy Gergő a bocsánatkérő videó végén együtt mondja oroszul, hogy „béke”
photo_camera Magomed Daszajev és Komáromy Gergő a bocsánatkérő videó végén együtt mondja oroszul, hogy „béke”

Hiába hiányzik az érvényes tartózkodási engedélye, továbbra is Magyarországon van és gondtalanul járja a belvárost Magomed Daszajev, akit a Magyar Nemzet újságírói egy segway kölcsönző állomáson láttak dolgozni. 

Állítólag Magomed rendszeresen két keréken túráztatja a Váci utcában az arra tévedő turistákat. 

A csecsen származású Magomed ugye onnan lett ismert, hogy nyilvánosan megfenyítette és bocsánatkérésre kényszerítette Komáromy Gergő aktivistát, amiért megdobálta a szovjet emlékművet. 

A Magomed-rejtély része, hogy állítólag nincs is állampolgársága, hontalan, megfigyelés alatt tartja az Alkotmányvédelmi Hivatal, az ügyészség pedig nyomoz ellene kényszerítés gyanúja miatt, és miközben két és fél éve nincs érvényes tartózkodási engedélye Magyarországon, nem csak lazán sétálgat a Belvárosban de láthatóan még munkát is talált magának. 

Magomed a Nemzetnek azt mondta, hogy már hatóságokhoz fordult hosszabbítás igényével, de még várja az eredményt. Az azért feltűnő, hogy a határmenti területeken mennyivel szigorúbb az idegenrendészeti eljárás, mint egy olyan férfi esetében, aki nyilvánvaló önbíráskodást folytat Budapest belvárosának közepén. Állítása szerint nem vitték fogdára gyanúsításával összefüggésben. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.