Gondtalan segwayezik a pesti flaszteren rettegett Magomed

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Magomed Daszajev és Komáromy Gergő a bocsánatkérő videó végén együtt mondja oroszul, hogy „béke”

Hiába hiányzik az érvényes tartózkodási engedélye, továbbra is Magyarországon van és gondtalanul járja a belvárost Magomed Daszajev, akit a Magyar Nemzet újságírói egy segway kölcsönző állomáson láttak dolgozni. 

Állítólag Magomed rendszeresen két keréken túráztatja a Váci utcában az arra tévedő turistákat. 

A csecsen származású Magomed ugye onnan lett ismert, hogy nyilvánosan megfenyítette és bocsánatkérésre kényszerítette Komáromy Gergő aktivistát, amiért megdobálta a szovjet emlékművet. 

A Magomed-rejtély része, hogy állítólag nincs is állampolgársága, hontalan, megfigyelés alatt tartja az Alkotmányvédelmi Hivatal, az ügyészség pedig nyomoz ellene kényszerítés gyanúja miatt, és miközben két és fél éve nincs érvényes tartózkodási engedélye Magyarországon, nem csak lazán sétálgat a Belvárosban de láthatóan még munkát is talált magának. 

Magomed a Nemzetnek azt mondta, hogy már hatóságokhoz fordult hosszabbítás igényével, de még várja az eredményt. Az azért feltűnő, hogy a határmenti területeken mennyivel szigorúbb az idegenrendészeti eljárás, mint egy olyan férfi esetében, aki nyilvánvaló önbíráskodást folytat Budapest belvárosának közepén. Állítása szerint nem vitték fogdára gyanúsításával összefüggésben. (Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.